1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Kütahya’da İRAP 2027-2031 Dönemi Toplantısı Yapıldı

Kütahya’da İRAP 2027-2031 Dönemi Toplantısı Yapıldı

Kütahya'da İRAP 2027-2031 dönemi için hazırlıkların değerlendirildiği toplantı yapıldı. Vali Musa Işın, afetlere karşı hazırlığın önemine vurgu yaptı.

Kütahya'da İRAP 2027-2031 Dönemi Toplantısı Yapıldı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya’da, İl Afet Risk Azaltma Planı’nın (İRAP) 2027-2031 dönemi için hazırlıkların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantı, Vali Musa Işın’ın katılımıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü TAMP Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hava Er Eğitimi Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve çeşitli kamu kurumlarının yöneticileri ile AFAD yetkililerinin katıldığı toplantıda, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler anıldı. Anma programında deprem temalı bir video gösterimi yapıldı ve ardından Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Toplantıda, İRAP’ın 2022-2026 döneminde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. 2027-2031 dönemi için yapılacak güncellemeler, tamamlanamayan eylemler ve yeni projeler hakkında katılımcıların görüşleri alındı.

Vali Musa Işın, konuşmasına 17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Türkiye’nin yaşanan depremlerden önemli dersler çıkardığını vurgulayan Işın, 6 Şubat depremlerinin büyük bir felaket olduğunu belirtti. Devletin, deprem bölgesinde kapsamlı bir yeniden inşa çalışması yürüttüğünü ifade etti.

Kütahya’nın deprem, orman yangını, heyelan ve diğer risklerle karşı karşıya olduğunu belirten Işın, tüm kurumların afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti. Afetlerde can ve mal kaybını azaltmanın önleyici tedbirlerle mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca, köylerde yaşayan maddi imkânları sınırlı vatandaşlara proje ve ruhsatlandırma işlemlerinde kolaylık sağlanmasının önemine değindi.

Vali Işın, “Hepimiz bu işin sorumlusuyuz. Afetlere karşı hassasiyetimizi en üst seviyede tutmalı, kurumlarımız arasındaki iş birliğini güçlendirerek gerekli önlemleri zamanında almalıyız” dedi. Toplantının sonunda, AFAD İl Müdürü İsmail Özkan ve ekibine teşekkür etti.

Kütahya’da İRAP 2027-2031 Dönemi Toplantısı Yapıldı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir