Kütahya ve Afyonkarahisar’daki toplam 969 köyde yaşayan vatandaşların uygun fiyatlı yerli kömüre ulaşması hedefleniyor. Garp Linyitleri İşletmesi’nde üretilen linyit kömürünün köylere ulaştırılması için hazırlanan projede, taleplerin muhtarlar aracılığıyla toplanması ve dağıtımın kaymakamlıklar üzerinden yapılması planlanıyor.
Kömür dağıtımı muhtarların taleplerine göre yapılacak
AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, yaklaşık 7-8 aylık çalışmanın ardından hazırlanan projenin, köylerde yaşayan vatandaşların uygun fiyatlı yerli kömüre erişimini kolaylaştırmayı amaçladığını belirtti.
Demir, kömür taleplerinin köy muhtarlarından alınacağını ve ilçelerde kaymakamlıklar aracılığıyla organize edileceğini ifade etti. Projenin hayata geçirilmesi için Kütahya İl Özel İdaresi bünyesinde bir şirket kurulduğunu aktaran Demir, gerekli izin süreçlerinin de ilgili kurumlarla birlikte ele alındığını kaydetti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve Kütahya Valiliği ile yürütülen çalışmaların ardından, şirketle ilgili izinlerin tamamlanmasıyla kömürün vatandaşlara ulaştırılması için çalışmalara başlanması bekleniyor.
Proje 969 köyü kapsıyor
Projeyle Kütahya’daki 546 köyün yanı sıra Afyonkarahisar’daki 423 köyde de uygun fiyatlı yerli kömür satışı yapılması planlanıyor.
Mehmet Demir, Afyonkarahisar milletvekilleriyle de görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek Kütahya’da izlenen yöntemin Afyonkarahisar’da da uygulanmasını hedeflediklerini söyledi.
Garp Linyitleri İşletmesi’nde üretilen linyit kömürünün köylere ulaştırılmasıyla, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kömür ihtiyacının daha uygun fiyatlarla karşılanması amaçlanıyor.
İl Genel Meclisi’ndeki oylamada 14 ret oyu çıktı
Proje, Kütahya İl Genel Meclisi’nde oylamaya sunuldu. Oylamada 20 kabul, 14 ret ve 1 çekimser oy kullanıldı.
AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, köylerde yaşayan vatandaşlara uygun fiyatlı yerli kömür ulaştırılmasını amaçlayan projeye MHP grubunun 12 ret oyu vermesine tepki gösterdi.
Projenin uygulamaya geçebilmesi için şirketle ilgili gerekli izinlerin tamamlanması ve dağıtım sürecinin organize edilmesi gerekiyor.

















