1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Komşusunu öldürüp altınlarını çalmakla suçlanıyor: Kuyumcunun bilezik ifadesi dikkat çekti

Komşusunu öldürüp altınlarını çalmakla suçlanıyor: Kuyumcunun bilezik ifadesi dikkat çekti

featured
Komşusunu öldürüp altınlarını çalmakla suçlanıyor: Kuyumcunun bilezik ifadesi dikkat çekti
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’de 63 yaşındaki Gülbiter Duman’ı boğazından bıçaklayarak öldürdüğü ve kolundaki 3 burma bileziği keserek aldığı iddia edilen tutuklu sanık Salih Ç. ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden sanık, yaklaşık 4 milyon lira kredi kartı borcu bulunduğunu söyledi. Tanık kuyumcu ise sanığın olay günü bileziğin nasıl kesilebileceğini kendisine sorduğunu anlattı.

Kocaeli’de 27 Şubat’ta meydana gelen Gülbiter Duman cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Salih Ç., hakkındaki öldürme ve yağma suçlamalarını kabul etmeyerek beraatini ve tahliyesini talep etti.

Sanık hakkında “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “konutta silahla yağma” suçundan ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis ve adli para cezası talep ediliyor.

Gülbiter Duman mutfakta kanlar içinde bulundu

Olay, 27 Şubat günü saat 17.30 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi Çağlayan Sokak’ta meydana geldi.

Yaşlı annesine bakan 63 yaşındaki Gülbiter Duman, evinin mutfağında kanlar içinde bulundu. Annesi Fatma Dağ’ın (82) yardım istemesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

Boynunda ve kolunda kesikler bulunan Duman’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Uzman ekipler ve Cumhuriyet Savcısının incelemesinde kadının kolundaki 3 burma bileziğin bulunmadığı tespit edildi.

Yapılan araştırmalarda Duman’ın komşusu olduğu öğrenilen Salih Ç.’nin bir kuyumcuda kesilmiş bilezik bozdurduğunun tespit edilmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Salih Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Evindeki aramada silah ve yüzlerce fişek bulundu

Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda gizlenmiş bir alanda 2 tabanca, 30 fişek, 3 yivsiz tüfek, farklı kalibre, renk ve markalarda toplam 811 av tüfeği fişeği ile 6136 sayılı Kanun’a muhalefet suçunu oluşturduğu belirtilen bir bıçak ele geçirildi.

“Olay günü binaya hoşlandığım kadını görmek için gittim”

İlk kez hakim karşısına çıkan Salih Ç., olay günü binaya gitmesinin cinayetle ilgisinin bulunmadığını savundu.

Binada yaşayan ve hoşlandığını söylediği F. isimli kadınla görüşmek amacıyla bölgeye gittiğini belirten sanık, “Kendisiyle herhangi bir münasebetimiz yoktu ancak olması için gitmiştim. O gün F. ile görüşemedim” dedi.

Salih Ç., söz konusu binanın iş yerine yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunduğunu söyledi.

“Kredi kartlarımın yaklaşık 4 milyon lira borcu vardı”

Sanık, olay günü bozdurduğu altınların Gülbiter Duman’a değil eşine ait olduğunu ileri sürdü.

Altınları iş yerindeki çekmecesinde tuttuğunu söyleyen Salih Ç., yaklaşık 4 milyon liralık kredi kartı borcu bulunduğunu belirterek, vadesi gelen borçlarından birini olay günü ödediğini anlattı.

Sanık, bankaya 200 bin lira ödeme yapacağına söz verdiği için altınları bozdurduğunu, işlemin Duman’ın öldürüldüğü güne denk gelmesinin tesadüf olduğunu savundu.

Gülbiter Duman’ı tanımadığını ve kadının altınlarından önceden haberdar olmadığını ileri süren Salih Ç., cinayeti işlemediğini söyledi.

Kuyumcu: “Bileziği nasıl keseceğini sordu”

Duruşmada tanık olarak dinlenen kuyumcu Y.D.’nin ifadeleri ise dikkat çekti.

Y.D., sanığın olay günü annesine ait olduğunu söylediği bir bileziği getireceğini ancak kaç gram olduğunu bilmediğini belirttiğini söyledi.

Sanığın bileziği çıkartamadığını ifade ettiğini aktaran kuyumcu, kendisinin de bileziğin yan kesiciyle kesilebileceğini söylediğini anlattı.

Kuyumcu, daha sonra getirilen altının toplam 150 gram olduğunu, karşılığında 35 gram külçe altın ve nakit para verdiklerini, ödemenin bir bölümünü ise sanığın hesabına gönderdiklerini ifade etti.

Bileziklerde kan izi bulunmadığını belirten Y.D., üçlü burma şeklindeki altının kalın ve kesilmesi zor bir tür olduğunu söyledi. Sanığın panik halinde olmadığını ancak acil paraya ihtiyacı bulunduğunu söylediğini aktardı.

Babası: “Oğlumda altın yoktu ancak eşinde vardı”

Sanığın babası S.Ç. de mahkemede tanık olarak dinlendi. Oğluna farklı zamanlarda 25 ve 35 gram altın verdiğini anlatan baba, Salih Ç.’nin son dönemde maddi olarak sıkıştığını söyledi.

S.Ç., “Oğlumda altın yoktu ancak eşinde vardı. Salih annesinden altın istemedi. Eşimde herhangi para veya altın yoktur” ifadelerini kullandı.

Sanığın annesi K.Ç. ise oğluna bilezik vermediğini, yalnızca gram altın verdiklerini söyledi.

Annesinin ifadesi dosyaya girdi

Gülbiter Duman’ın annesi Fatma Dağ’ın savcılıkta verdiği ifadeye de ulaşıldı. Dağ, kızının pazar alışverişine gittiği sırada evin kapısının bir kez tıklatıldığını ancak kapıyı açmadığını anlattı.

Kızının eve döndükten sonra kendisine yemek getirdiğini belirten Dağ, daha sonra abdest almak için odasından çıktığını ve kızına seslendiğini söyledi. Cevap alamayınca mutfağa giden Dağ, kızını kanlar içinde bulduğunu ifade etti.

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Mahkeme heyeti, sanık Salih Ç.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Komşusunu öldürüp altınlarını çalmakla suçlanıyor: Kuyumcunun bilezik ifadesi dikkat çekti
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir