Kocaeli Üniversitesi Formula Takımı, İspanya, İtalya ve Türkiye’de düzenlenecek Formula Student yarışları öncesi hazırlıklarını Başiskele Motor Sporları Gelişim Merkezi’nde sürdürüyor. Takım, kendi tasarlayıp ürettikleri elektrikli ve içten yanmalı yarış araçlarının test ve sürüş çalışmalarını burada gerçekleştiriyor.
Başiskele Belediyesi’nin motor sporları alanındaki önemli yatırımlarından biri olan bu merkez, genç mühendislerin uluslararası yarışlara hazırlık çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, mühendislik bilgi ve becerilerini gerçek yarış araçları üzerinde uygulama fırsatı buluyor. Araçların tasarımından üretimine kadar tüm süreçlerde aktif rol alan öğrenciler, farklı mühendislik disiplinlerini bir araya getirerek geliştirdikleri araçlarla Formula Student organizasyonlarında üniversitelerini temsil ediyor.

Kocaeli Üniversitesi Formula Takımı, bu yıl İspanya, İtalya ve Türkiye’de gerçekleştirilecek yarışlarda yer alacak. Öğrenciler, uluslararası organizasyonlar öncesinde araçlarının performansını artırmak ve yarış şartlarına en iyi şekilde hazırlamak için Başiskele Motor Sporları Gelişim Merkezi’nin pist imkanlarından faydalanıyor.

Takımın geliştirdiği araçlar, pistte yapılan sürüş ve performans testleri ile yarışlara hazırlanıyor. Bu testler sayesinde öğrenciler, araçlarından elde ettikleri verileri değerlendirerek gerekli geliştirme ve iyileştirmeleri uygulama imkanı buluyor. Başiskele Motor Sporları Gelişim Merkezi, profesyonel sporcuların yanı sıra geleceğin mühendislerine sunduğu imkanlarla motor sporları alanındaki çalışmalara katkı sağlamaya devam ediyor.























