1. Haberler
  2. Genel Haberleri
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Rum Yönetimi’nin Mayın Temizleme Teklifini Reddettiğini Açıkladı

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Rum Yönetimi’nin Mayın Temizleme Teklifini Reddettiğini Açıkladı

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Rum Yönetimi'nin BM'nin mayın temizleme önerisini reddettiğini açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Rum Yönetimi'nin Mayın Temizleme Teklifini Reddettiğini Açıkladı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs’ta güven artırıcı önlem olarak sunduğu mayınların temizlenmesi önerisinin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis tarafından reddedildiğini duyurdu.

Erhürman, katıldığı bir televizyon programında, Guterres’in önerisinin güvenlik gerekçesiyle Rum tarafınca geri çevrildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreteri’nin son Kıbrıs ziyaretlerinde iki tarafın değerlendirmesine sunduğu güven artırıcı önlemler arasında mayınların temizlenmesi konusunun da yer aldığını ifade etti. Kendisi bu öneriyi kabul ettiğini, ancak Rum tarafının güvenlik gerekçesiyle reddettiğini vurguladı.

Rum basınında geniş yer bulan bu açıklamalara rağmen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden henüz resmi bir yalanlama ya da ret kararının gerekçesini açıklayan bir açıklama yapılmadı.

Mayınların temizlenmesi, BM’nin iki taraf arasında güvenin artırılmasına yönelik gündeme getirdiği önemli konulardan biri olarak değerlendiriliyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Rum Yönetimi’nin Mayın Temizleme Teklifini Reddettiğini Açıkladı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir