Ünlü oyuncu Kerem Bursin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturması kapsamında verdiği ifadede, AHBAP Derneğine 200 bin TL bağışta bulunduğunu açıkladı.
Bursin, ifadesinde, “Hatırladığım kadarı ile ben de şahsen AHBAP Derneğine 200 bin TL bağışta bulundum. O süreçte sadece hesap bilgilerini paylaştım. Hiçbir etkinliğine veya programına katılmadım. Kendim de bağış yapmam sebebi ile açıkçası ben de mağdurum” dedi.
Oyuncu, Haluk Levent ile tanışıklığı olmadığını belirterek, “Gerek 2023 yılında gerçekleşen deprem öncesi gerekse sonrasında hiç yüz yüze gelmedik. Sadece o dönem deprem yardımları için sosyal medya hesaplarımdan yaptığım paylaşımlar ile AHBAP Derneğinin hesap bilgilerini de paylaştım” ifadelerini kullandı.
Bursin, AHBAP Derneği ile ilgili yaptığı paylaşımlarda, AFAD hesap bilgilerini de paylaştığını vurgulayarak, “Bu paylaşımları yaparken de AHBAP’ın yanı sıra başta AFAD’ın hesaplarını da paylaştım. Hatta en çok AFAD’ın hesap bilgilerini paylaştım diyebilirim” dedi.
İfadesinin devamında, bağışının nasıl kullanıldığına dair menajeri aracılığıyla dernekten bilgi aldığını hatırlatan Bursin, “Bu bağışın ne şekilde kullanıldığına dair o dönem menajerim aracılığıyla dernekten sorduğumuzu hatırlıyorum. Aklımda kaldığı kadarı ile bir makbuz tarzı evrak göndermişlerdi ama içeriğini bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Bursin, sosyal medyada İspanya’daki hayranları tarafından AHBAP Derneğine yapıldığı belirtilen bağışlar hakkında bilgisi olmadığını belirterek, “Bu durumda da hayranlarım bağış yapmış olabilirler. Ama bu bağışa konu tutarların akıbeti hakkında benim bir bilgim bulunmamaktadır” dedi.






















