Kepez Belediyesi, yeni projesi Bahçe Market’i Dokumapark’ta vatandaşların hizmetine sundu. Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediyenin kendi imkanlarıyla 61 türde 260 bin fide ürettiğini belirtti.

Kocagöz, “Bütün parklarımızı kendi ürettiğimiz fidelerle yeşillendiriyoruz. Şimdi ürettiğimiz bu fide ve çiçekler vatandaşlarımızın evlerini, balkonlarını, bahçelerini süsleyecek” dedi.

Bahçe Market, vatandaşların bitki ve fidelere daha kolay ulaşabilmesi amacıyla hayata geçirildi. Proje ile kentteki yeşil alanların artırılması ve uygun fiyatlarla bitki temin edilmesi hedefleniyor. Kocagöz, 105 projeden 60’ını tamamladıklarını vurguladı.

Başkan Kocagöz, “Bizim için önemli olan kamunun imkanlarını çok iyi şekilde kullanmak. Eğer 105 bin metre kare yeşil alanı dışarıdan alım yaparak kazandırmış olsaydık, borçları ödeyemezdik” ifadelerini kullandı.

Kepez Belediyesi, fidanları kendisi üreterek maliyetleri azaltmayı başardı. Kocagöz, “Bahçe Market’i hizmete kazandırarak Antalya’daki tüm vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlarla fide ve çiçeklere ulaşmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

























