Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iki kadın arasında çıkan ve bir kişinin bıçakla yaralandığı olaya ilişkin davada tutuklu sanık A.H.S. hakkında tahliye kararı verildi. Mahkeme, sanığın adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.
Kayseri’de 28 Mayıs 2026 tarihinde meydana gelen bıçaklı kavga olayına ilişkin davanın duruşması Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Melikgazi ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde aralarında husumet ve kıskançlık bulunduğu iddia edilen A.H.S. (25) ile E.Ç.Ç. (19) arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşmüş, olayda E.Ç.Ç. bıçakla yaralanmıştı.
Duruşmaya tutuklu sanık A.H.S., müşteki E.Ç.Ç. ve taraf avukatları katıldı.
Sanık: “Bilerek ve İsteyerek Yapmadım”
Sanık A.H.S., savunmasında E.Ç.Ç.’yi olay günü ilk kez gördüğünü ileri sürdü. Tartışmanın ardından aracından meyve bıçağını aldığını belirten A.H.S., bıçağı kendisini korumak amacıyla taşıdığını söyledi.
A.H.S., “Arabadan indiğimde ilk teması o yaptı. Kendimi korumak amacıyla salladığım bıçak üzerine denk geldi. Ben de platinime bir şey oldu sandım. Belime baktığımda elime kan geldi. Pişmanım, bilerek ve isteyerek yapmadım” dedi.
Müşteki Daha Önce Tehdit Edildiğini İddia Etti
Müşteki E.Ç.Ç. ise sanığı O.K. ile olan ilişkisi nedeniyle tanıdığını ifade etti. Olaydan önce A.H.S.’nin kendisini telefonla arayarak tehdit ettiğini öne süren E.Ç.Ç., sanığın kendisine “Seni öldürürüm, çalıştığın yeri biliyorum” dediğini iddia etti.
Olay günü Beştepeler Mesire Alanı’nda arkadaşlarıyla bulunduğunu anlatan E.Ç.Ç., rahatsızlanmasının ardından eve gitmek için M.T.’den yardım istediğini, kendisine ulaşamayınca O.K.’yı aradığını söyledi.
Bir süre sonra O.K., M.T. ve A.H.S.’nin birlikte geldiğini belirten E.Ç.Ç., A.H.S.’yi ittiği sırada sanığın bıçağı çıkararak karnına sapladığını ve kolunun da yaralandığını ileri sürdü.
E.Ç.Ç., “Eğer orada M.T. ve O.K. olmasaydı ölebilirdim. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.
Savcı Tutukluluğun Devamını İstedi, Mahkeme Tahliye Verdi
Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından savcı, sanık A.H.S.’nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti ise A.H.S.’nin adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edilmesine karar verdi.

















