Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Serdar Kotan, Kars il sınırları içinde devam eden altyapı, sulama, taşkın kontrolü ve atıksu projelerini yerinde inceledi. Kotan, saha incelemeleri sırasında projelerin mevcut durumu hakkında teknik değerlendirmelerde bulundu.
Kotan’a, Bölge Müdür Yardımcısı Sefa Doğrukan, 241. Şube Müdürü Ömer Faruk Avcı, Sulama Şube Müdürü Arif Yanık ve ilgili teknik personel ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti. İncelemelerde, Kars’ın su yönetimi ve çevre yatırımları değerlendirildi.
Heyetin incelediği projeler arasında “Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri İkmali İnşaatı” da bulunuyor. Kotan, tesisin atıksuların etkin bir şekilde toplanması ve arıtılması açısından önemine dikkat çekti.
Bir diğer önemli durak ise “Kars Çayı Islahı Toplu Makinalı Çalışma” projesiydi. Kars Çayı güzergahındaki ıslah faaliyetleri, su akışının düzenlenmesi ve taşkın risklerinin azaltılması açısından kritik bir öneme sahip.
Tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen sulama yatırımları da inceleme programında yer aldı. “Kars Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı” alanında yapılan incelemeler, modern sulama imkanlarının sağlanması açısından değerlendirildi.
Ayrıca, “Kars Arpaçay Koçköy Barajı Sulaması İkmali İnşaatı” ve “Kars Barajı Sulaması İletim Hattı İnşaatı” projeleri de yerinde incelendi. Kotan, projelerin ilerleme durumu hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
DSİ’nin Kars’taki yatırımları, tarımsal sulama altyapısının güçlendirilmesi ve su kaynaklarının etkin kullanılması açısından önemli katkılar sunması bekleniyor. Kotan, saha incelemeleri ile projelerin koordineli bir şekilde sürdürülmesini amaçladı.






















