1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. İzmir ve Ağrı Üniversiteleri’nden Gastronomi İş Birliği

İzmir ve Ağrı Üniversiteleri’nden Gastronomi İş Birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, gastronomi alanında iş birliği yaparak öğrencileri aynı mutfakta buluşturdu.

İzmir ve Ağrı Üniversiteleri'nden Gastronomi İş Birliği
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, gastronomi alanında önemli bir iş birliğine imza atarak, iki şehirden öğrencileri aynı mutfakta buluşturdu. Ağrı’dan gelen öğrenciler, İEÜ’de Ege mutfağının lezzetlerini hazırlarken, keledoş ve ovmaç helvası gibi yöresel yemekleri de deneyimleme fırsatı buldular.

Öğrenciler, gün boyunca birlikte çalışarak, her iki mutfağın lezzetlerinin yer aldığı özel bir menü oluşturdu. Hazırlanan yemekler, özenli sunumları ve profesyonel şefleri aratmayan lezzetleriyle büyük beğeni topladı.

CCN Holding’in sosyal etki projeleri kapsamında yürütülen CCN’li Staj Programı çerçevesinde, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, İstanbul’da toplam 70 günlük staj programı gerçekleştirdi. İzmir’e gelen öğrenciler, beş gün boyunca kentin gastronomik ve kültürel mirasını yerinde keşfetme imkanı buldu.

Program kapsamında, tarihi Kemeraltı Çarşısı, Tire Süt Kooperatifi, Yeşilova Höyüğü kazı alanı gibi birçok yer ziyaret edildi. Öğrenciler, Tire köftesi, taktak kebabı ve kokoreç gibi yerel lezzetleri de deneyimlediler.

İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Öztürk, iki üniversite arasındaki iş birliğinin güçlenerek devam edeceğini belirtti. Öğrencilerin farklı yörelerin mutfak kültürleriyle doğrudan temas etmesinin önemine dikkat çekti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Salih Çakıcı ise İzmir’deki programın öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. Bu tür iş birliklerinin, öğrencilerin eğitimini sınıfın dışına taşıdığını vurguladı.

İzmir ve Ağrı Üniversiteleri’nden Gastronomi İş Birliği
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir