İngiltere’de yaşayan 49 yaşındaki Zeliha Müge Mergin Aras, yaklaşık üç aydır devam eden yoğun ve pıhtılı kanama şikayetlerine İngiltere’de çözüm bulamayınca tedavi için Manisa’ya geldi. Manisa Şehir Hastanesi’nde kısa sürede planlanan günübirlik operasyonla kanaması kontrol altına alınan Aras’tan biyopsi örnekleri de alındı.
Tanı konulamayınca Türkiye’ye geldi
İngiltere’de yaşayan 49 yaşındaki Zeliha Müge Mergin Aras’ın yaklaşık üç ay önce yoğun ve pıhtılı kanama şikayetleri başladı. Mayıs ayında başlayan sağlık sorunları nedeniyle İngiltere’de çeşitli değerlendirmelerden geçen Aras’a kesin tanı konulamadı.
Ailesini ziyaret etmek amacıyla Manisa’ya gelen Aras, devam eden aktif kanama şikayeti nedeniyle Manisa Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semih Taşkend’e başvurdu.
Yapılan değerlendirmelerin ardından hastanın operasyonunun gecikmeden gerçekleştirilmesine karar verildi. Öğleden sonra yapılan ilk muayenenin ardından Aras, ertesi sabah günübirlik işleme alındı.
Kanaması kontrol altına alındı, biyopsi örnekleri alındı
Gerçekleştirilen işlemle hastanın kanaması kontrol altına alınırken, ileri tetkik yapılabilmesi amacıyla biyopsi örnekleri de alındı.
Tedavi sürecinin kısa sürede planlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeliha Müge Mergin Aras, İngiltere’deki sağlık sistemindeki sürecin daha yavaş ilerlediğini belirtti.
Aras, “Dün öğleden sonra saat 15.30’da randevum vardı, bugün sabah işlem için hastanedeyim. İşlemler çok hızlı gerçekleşti. Annem de mayıs ayında Semih Bey tarafından ameliyat edilmişti ve şu anda sağlığı çok iyi. Benim de benzer şikayetlerim başlayınca Türkiye ziyaretimde doktorumuza başvurmak istedim” dedi.
“Hastamız ertesi gün Londra’ya dönecek”
Operasyonla ilgili bilgi veren Manisa Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semih Taşkend, hastanın uzun süredir devam eden kanama şikayetleri bulunduğunu belirtti.
Taşkend, aktif kanamanın devam etmesi nedeniyle gerekli değerlendirmeleri tamamladıktan sonra işlemi vakit kaybetmeden planladıklarını ifade ederek, “Günübirlik işlemimizi gerçekleştirerek biyopsilerimizi aldık ve kanamanın kontrol altına alınmasına yönelik uygulamamızı yaptık. Hastamız sağlığına kavuşmuş bir şekilde ertesi sabah Londra’ya dönecek” diye konuştu.

















