1. Haberler
  2. Yerel Haberler
  3. Kocaeli
  4. İhracat 36 milyar dolardan 278 milyar dolara yükseldi

İhracat 36 milyar dolardan 278 milyar dolara yükseldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, ihracatın 36 milyar dolardan 278 milyar dolara çıktığını açıkladı. Türkiye'nin sanayi üretimi arttı.

İhracat 36 milyar dolardan 278 milyar dolara yükseldi
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’de elektrikli Iconıc – 3 araçlarının seri üretim başlangıç törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ihracatını 36 milyar dolardan 278 milyar dolara çıkardıklarını açıkladı.

Bakan Kacır, törende yaptığı konuşmada, imalat sanayi katma değerinin de 41 milyar dolardan 250 milyar dolara yükseldiğini belirterek, Türkiye’nin artık dünyanın önde gelen üretim ve teknoloji geliştirme üsleri arasında yer aldığını vurguladı.

Küresel ekonomideki dönüşümlere dikkat çeken Kacır, “Küresel ekonominin adeta kabuk değiştirdiği bir dönemdeyiz. Yeni bir yaklaşım, tedarik güvenliğini ve teknoloji yetkinliğini öncelikli hale getiriyor” dedi.

Kacır, Türkiye’nin sanayi üretiminin Avrupa’nın önde gelen ekonomileriyle karşılaştırıldığında %31 arttığını belirtti. Almanya, İtalya ve Fransa’nın sanayi üretim endekslerinin pandemi öncesi döneme göre düştüğünü ifade etti.

Otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine de değinen Kacır, son 23 yılda otomotiv üretiminin 357 bin adetten 1,5 milyon adede, ihracatının ise 4,8 milyar dolardan 41,5 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Bakan Kacır, otomotiv sektörüne yönelik 1,5 trilyon lira büyüklüğündeki 3 bin 880 projenin desteklendiğini ve yüksek teknoloji yatırımlarına yönelik finansman desteği sağlandığını belirtti.

Togg’un Türkiye’nin mobilite ekosistemindeki rolüne de değinen Kacır, bu projeyi sadece bir otomobil projesi olarak görmediklerini, aynı zamanda yerli ve milli bir mobilite platformu olarak konumlandırdıklarını ifade etti.

Kacır, Türkiye’nin yeni nesil mobilite yatırımları açısından sağladığı avantajları sıralayarak, yatırımcılara 1 milyarlık nüfusa engelsiz erişim imkanı sunduklarını dile getirdi.

İhracat 36 milyar dolardan 278 milyar dolara yükseldi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir