Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda yaz sezonuyla birlikte artan yolcu trafiğine yönelik Havamaş, ek seferler düzenleyerek hizmet sunmaya devam ediyor. Havamaş Yetkilisi Mustafa Polat, korsan taşımacılığın yolcu güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.
Havamaş, yaz aylarında artan yolcu yoğunluğunu modern araç filosu ve artırdığı sefer sayılarıyla karşılıyor. 2026 model sıfır kilometre araçlardan oluşan filosuyla Adana’nın yanı sıra Mersin, Hatay, Osmaniye ve Ceyhan gibi birçok noktaya düzenli ulaşım sağlıyor.
Mustafa Polat, yaz döneminde hem gurbetçilerin Türkiye’ye gelmesi hem de tatil sezonunun etkisiyle yolcu sayısının önemli ölçüde arttığını ifade etti. Polat, “Bu yoğunluk içerisinde operasyonlarımızı güçlendirdik, ek seferler koyduk. Artık daha kaliteli ve konforlu hizmet sunuyoruz” dedi.
Havamaş, Hatay, Osmaniye, Ceyhan, Mersin merkez, Silifke ve Taşucu gibi hatlarda yoğun talep aldıklarını belirtti. Polat, “Güçlü filomuz sayesinde bu taleplerin tamamına karşılık verebiliyoruz. Özellikle Mersin ve Hatay yönünde ek seferlerimiz mevcut” diye ekledi.
Korsan taşımacılığın artışına dikkat çeken Polat, vatandaşların güvenli ulaşım için yalnızca yetkili firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. “Korsan taşımacılığı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşımını riske atmamaları için tek yetkili firma olan Havamaş’ı tercih etmelerini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.
Havamaş’ın tüm yolcularının sigorta güvencesi altında olduğunu belirten Polat, “Otobüslerimizde ve VIP araçlarımızda seyahat eden her yolcumuz sigorta kapsamındadır. Gecikme yaşansa bile yolcularımızı mağdur etmedik” dedi.
Polat, sosyal medya üzerinden faaliyet gösteren korsan taşımacıların, eski ve belgesiz araçlarla yolcu taşıdığını belirterek, bunun hem vatandaşların güvenliğini tehlikeye attığını hem de kayıtlı taşımacılık yapan esnafı mağdur ettiğini ifade etti. Yetkililere çağrıda bulunan Polat, “Korsan taşımacılık, ticari taksi, minibüs ve otobüs esnafımızın da hakkını gasp ediyor. İlgili kurumların daha duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.






















