Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, alt yapı çalışmaları sırasında bir bahçede tarihi bir mozaik bulundu. Ekipler, Yakup İmran’a ait bahçede 1.5 metre derinlikte kepçe ile kazı yaparken mozaik buluntusuna rastladı.
Durumun bildirilmesi üzerine jandarma ekipleri bölgeye gelerek güvenlik önlemleri aldı. Müze müdürlüğü ekipleri ise mozaiğin çıkarılması ve tarihinin belirlenmesi için çalışmalar başlattı.
Bahçe sahibi Yakup İmran, daha önce bahçesinde ağaç dikerken herhangi bir buluntuya rastlamadığını belirtti. İmran, “Kanalizasyon çalışması yapılırken mozaik çıktığını söylediler. Tarihiyle ilgili bir bilgi yok. Daha önce ektiğimde tarihi eserler çıktığını bilmiyordum,” dedi.
Abdullah Yorgundağ ise, mozaik buluntusunun çevresinin örme duvarla çevrili olduğunu ve tarihinin yaklaşık 1500 yıl olduğu bilgisini paylaştı. Yorgundağ, “Ekipler alt yapı çalışması için gelmişti. İlk kez mahallemizde böyle bir tarihi eser çıktı. Şaşırdık açıkçası,” ifadelerini kullandı.






















