Gürsu’da Tekstil Atıkları Gelire Dönüşecek: Belediyeye 5 Milyon TL’lik Kazanç

featured
Gürsu’da Tekstil Atıkları Gelire Dönüşecek: Belediyeye 5 Milyon TL’lik Kazanç
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Gürsu ilçesinde kullanılmış kıyafet, ayakkabı ve tekstil ürünleri geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak. Yeni ihale kapsamında belediyeye 36 ayda 5 milyon 87 bin 880 TL kira geliri sağlanacak.

Gürsu Belediyesi, ilçe genelinde kullanılmış kıyafet, ayakkabı ve benzeri tekstil ürünlerinin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ihale süreci tamamlanırken, Artçev Geri Dönüşüm İhracat İthalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile 36 aylık sözleşme imzalandı.

Proje sayesinde tekstil atıklarının çevreye zarar vermeden toplanması, geri dönüşüme kazandırılması ve ekonomik değer oluşturması hedefleniyor.

Belediyeye 36 Ayda 5 Milyon TL’yi Aşan Gelir

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, imzalanan sözleşme kapsamında belediyeye 5 milyon 87 bin 880 TL tutarında kiralama geliri sağlanacağını açıkladı.

Işık, tekstil atıklarının düzenli şekilde toplanması ve çevresel faydaya dönüştürülmesi için bu yıl da önemli bir adım attıklarını belirtti.

Tekstil Atıkları Geri Dönüşümle Yeniden Kullanılacak

Proje kapsamında vatandaşların ev ve iş yerlerinde kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı, oyuncak, çanta ve nevresim gibi ürünler, belirlenen noktalardaki tekstil atığı kumbaralarında toplanacak. Kumbaralar belirli aralıklarla boşaltılarak biriken ürünler geri dönüşüm sürecine dahil edilecek.

Toplanan tekstil ürünlerinin kullanılabilecek durumda olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Diğer atıklar ise ham madde olarak değerlendirilerek yeniden üretime kazandırılacak.

Sıfır Atık Çalışmalarıyla Çevreye Katkı Hedefleniyor

Gürsu Belediyesinin yürüttüğü çalışma ile doğal kaynakların korunması, karbon ayak izinin azaltılması ve depolama alanlarının kullanım ömrünün uzatılması amaçlanıyor.

Tekstil atıklarının yeniden değerlendirilmesiyle yeni üretim süreçlerinde ortaya çıkabilecek sera gazı salımının ve küresel ısınma etkilerinin en aza indirilmesi de hedefler arasında yer alıyor. Projenin hem çevresel sürdürülebilirliğe hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

Gürsu’da Tekstil Atıkları Gelire Dönüşecek: Belediyeye 5 Milyon TL’lik Kazanç
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir