Van’ın Gürpınar ilçesinde düzenlenen bilim ve teknoloji etkinliğinde öğrenciler, sanal gerçeklik (VR) gözlükleri ve elektronik deney setleriyle uygulamalı çalışmalar yaptı. Etkinlikle öğrencilerin bilime ve teknolojiye olan ilgisinin artırılması hedeflendi.
Öğrenciler teknolojiyi uygulamalı deneyimledi
Van Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Van Teknokent iş birliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “İl Çalışma Planı” doğrultusunda Gürpınar’da etkinlik düzenlendi.
Program kapsamında Bölmeçalı İlkokulu ile Gürpınar Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Öğrenciler, sanal gerçeklik gözlükleriyle farklı uygulamaları deneyimlerken elektronik deney setleriyle de çeşitli bilimsel çalışmalar gerçekleştirdi.
Uygulamalı etkinliklerle öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerinin artırılması, merak duygularının desteklenmesi ve bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı.
VR ve elektronik deneyler ilgi gördü
Etkinlikte sanal gerçeklik uygulaması Van Teknokent İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Sezer Altun tarafından gerçekleştirildi. Elektronik uygulama ve deney çalışmalarını ise Van Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli Mühendis Muhammed Zeki İnanç ve Sedat Gözeten yürüttü.
Programın sonunda öğrencilere TÜBİTAK’ın “Meraklı Minik” ve “Bilim Çocuk” dergileri hediye edildi.
Bilim ve teknoloji farkındalığı hedefleniyor
Etkinliğe Van Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Öztepe, Van Teknokent Genel Müdürü Dr. Yasemin Yetkin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sibel Turan, Van Teknokent İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Sezer Altun ile il müdürlüğü personeli Mühendis Muhammed Zeki İnanç, Sedat Gözeten, Emel Yıldırım ve Emel Ersayar katıldı.
Programın gerçekleştirilmesine katkı sunan Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, okul müdürü Uzman Öğretmen Nesrin Nebioğlu ve öğretmen Orhan Doğan’a teşekkür edildi.
Yetkililer, benzer etkinliklerle öğrencilerin bilim, teknoloji ve yenilik alanlarındaki farkındalıklarının artırılmasının ve uygulamalı öğrenme imkanlarının yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirtti.

















