1. Haberler
  2. Sağlık Haberleri
  3. Görele’de 3 Günde 700’ü Aşkın Başvuru: “Şebeke Suyunu Kaynatmadan Kullanmayın” Uyarısı

Görele’de 3 Günde 700’ü Aşkın Başvuru: “Şebeke Suyunu Kaynatmadan Kullanmayın” Uyarısı

featured
GİRESUN'UN GÖRELE İLÇESİNDE SON GÜNLERDE İSHAL, BULANTI, KUSMA, KARIN AĞRISI, YÜKSEK ATEŞ VE HALSİZLİK GİBİ ŞİKAYETLERLE HASTANELERE BAŞVURANLARIN SAYISINDA ARTIŞ YAŞANIRKEN GÖRELE KAYMAKAMLIĞI TEDBİR AMACIYLA İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR ŞEBEKE SUYUNUN KAYNATILMADAN KULLANILMAMASI YÖNÜNDE VATANDAŞLARA UYARIDA BULUNDU. (RIDVAN ÖZTÜRK/GİRESUN-İHA) Giresun'un Görele ilçesinde son günlerde ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı, yüksek ateş ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvuranların sayısında artış yaşanırken Görele Kaymakamlığı tedbir amacıyla ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunun kaynatılmadan kullanılmaması yönünde vatandaşlara uyarıda bulundu.
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giresun’un Görele ilçesinde ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı, yüksek ateş ve halsizlik şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvurularda artış yaşandı. Son 3 günde 700’den fazla kişinin benzer şikayetlerle hastanelere başvurduğu belirtilirken, Görele Kaymakamlığı ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunun kaynatılmadan kullanılmaması uyarısında bulundu. Görele Belediyesi ise mevcut su analizlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı.

Son 3 Günde 700’den Fazla Kişi Hastaneye Başvurdu

Giresun’un Görele ilçesinde son günlerde mide bulantısı, kusma ve ishal başta olmak üzere çeşitli sağlık şikayetleri nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşandı.

Edinilen bilgilere göre, son 3 günlük süreçte 700’den fazla kişi benzer şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Başvuruda bulunanların büyük bölümü acil servislerde ayaktan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

3 Kişinin Hastanedeki Tedavisi Sürüyor

Sağlık durumu daha hassas değerlendirilen 2 çocuk ile 1 yetişkin olmak üzere toplam 3 kişinin hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Diğer hastaların takip ve tedavilerinin ise evlerinde devam ettiği öğrenildi.

Kaymakamlıktan Kritik Şebeke Suyu Uyarısı

Vakaların artmasının ardından Görele Kaymakamlığı, halk sağlığının korunması amacıyla ilçe merkezi ve köyleri kapsayan bir uyarı yayımladı.

Kaymakamlık, tedbir amacıyla ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunun kaynatılmadan kesinlikle kullanılmamasını istedi.

Vatandaşlara içme suyu ihtiyaçlarını güvenilirliği bilinen ambalajlı hazır sulardan karşılamaları ve hijyen kurallarına azami düzeyde dikkat etmeleri çağrısında bulunuldu.

Görele Belediyesi: “Suda Olumsuzluğa Rastlanmadı”

Görele Belediyesi de ilçede artan sağlık şikayetleri ve içme suyu şebekesine ilişkin iddialar üzerine açıklama yaptı.

Belediye, ilçenin içme suyu şebekesinde rutin kontroller ile günlük bakiye klor ölçümlerinin düzenli olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

12 ve 19 Ağustos 2026 tarihlerinde farklı mahalle ve köylerdeki çeşitli noktalardan alınan su numunelerinin analiz edildiği belirtilerek, ölçümlerde bakiye klor seviyelerinin ilgili standartlara uygun ve yeterli düzeyde olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İlave Su Numuneleri İncelemeye Alındı

Belediye tarafından açıklanan mevcut tahlil sonuçlarına göre, içme suyu şebekesinden alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Ancak vaka yoğunluğunun görüldüğü bölgelerden ilave su numuneleri alındı. Bu numunelerin İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık laboratuvarlarında detaylı olarak incelendiği belirtildi.

Kesin sonuçların ilgili kurumlar tarafından açıklanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Yetkililer ayrıca vatandaşlardan doğrulanmamış sosyal medya paylaşımları ve spekülasyonlar yerine resmi kurumların açıklamalarını takip etmelerini istedi.

Görele’de 3 Günde 700’ü Aşkın Başvuru: “Şebeke Suyunu Kaynatmadan Kullanmayın” Uyarısı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir