Giresun’un Görele ilçesinde meydana gelen sel felaketi, iki kız kardeşin ölümüne ve annelerinin kaybolmasına neden oldu. O anlar, cep telefonu kameralarına yansıdı.
Şiddetli yağışların etkili olduğu Sis Dağı’nda, Zıva Deresi’nde su seviyesi hızla yükseldi. Bu sırada dere kenarında piknik yapan Kırca ailesi, sel sularına kapıldı. İlk olarak baba Mehmet Kırca suya düşerken, eşi Zekiye Kırca (55) ve kızları Burcu ile Burçin Kırca, onu kurtarmak için çaba gösterdi. Ancak, baba Mehmet Kırca kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı, eşi ve kızları ise sel sularına kapıldı.
Olayın ardından yaklaşık 80 kişilik arama kurtarma ekibi, ilk olarak Burcu Kırca’nın cansız bedenine ulaştı. Zekiye Kırca ile Burçin Kırca’nın arama çalışmaları ise devam etti. Burçin Kırca’nın cesedi, dereye düştüğü yerden 25 km uzaklıkta, Zıva Deresi’nin denize döküldüğü Çavuşlu sahilinde bulundu.
Selin geliş anı, cep telefonlarıyla kaydedildi.






















