Gaziantep’te jandarma ekiplerinin kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında ağustos ayında düzenlediği operasyonlarda 109 olaya müdahale edildi. Operasyonlarda yakalanan 166 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 161 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
109 olaya müdahale edildi
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, kaçakçılık olayları ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında ağustos ayı boyunca kent genelinde çok sayıda operasyon gerçekleştirildi.
Yürütülen operasyonlarda toplam 109 olaya müdahale edilirken 166 şüpheli yakalandı.
Çok sayıda kaçak ve uyuşturucu madde ele geçirildi
Operasyonlarda yapılan aramalarda gümrük kaçağı 3 bin 862 paket sigara, 279 elektronik malzeme ve 24 klima ele geçirildi.
Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında ise 4 kilo 921 gram esrar, bin 501 captagon hap, 188 gram metamfetamin, 150 kök kenevir bitkisi ve 39 sentetik hap bulundu.
Ekipler ayrıca 8 uyuşturucu kullanma aparatı ile 5 tarihi eser kitap ele geçirdi.
5 şüpheli tutuklandı
Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 166 şüpheliden 5’i, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer 161 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

















