TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesinin 2026 yılı üretimi olan 15 bin 411,44 ton buğday ile 20 ton nohut, Gaziantep Ticaret Borsası’nda açık artırma usulüyle satışa sunuldu.
15 bin 431 ton ürün ihaleye çıktı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar Tarım İşletmesinin 2026 yılı üretimi olan buğday ve nohutun satış ihalelerine ev sahipliği yaptı.
GTB GATEM Buğday Pazarı Tescil Bürosu Satış Salonu’nda gerçekleştirilen ihalelerde toplam 15 bin 431,44 ton ürün açık artırma yöntemiyle alıcıların tekliflerine sunuldu.
İlk ihalede 15 bin 411,44 ton mahsul buğday, 31 ayrı parti halinde satışa çıkarıldı. İkinci ihalede ise 20 ton mahsul nohut tek parti halinde ihaleye sunuldu.
Akıncı: “Gaziantep, tarımsal ticaretin güçlü merkezlerinden biri”
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, TİGEM tarafından gerçekleştirilen ihalelerin Gaziantep’in tarımsal ürün ticaretindeki güçlü konumunu ortaya koyduğunu belirtti.
Gaziantep’in yalnızca tarımsal ürünlerin işlendiği ve sanayiye kazandırıldığı bir şehir olmadığını ifade eden Akıncı, kentin geniş bir coğrafyanın ticaretine yön veren önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi.
Akıncı, Gaziantep’in tarıma dayalı güçlü sanayi altyapısı, gelişmiş ticaret ağı ve köklü borsacılık geleneğiyle Türkiye’nin önemli tarımsal ticaret merkezlerinden biri olduğunu belirterek, TİGEM’in ürün ihalelerine ev sahipliği yapmanın kentin bu alandaki konumunu güçlendirdiğini ifade etti.
“Ürünlerin rekabetçi piyasa şartlarında değerlendirilmesine katkı sağlıyor”
Açık artırmaların ürünlerin rekabetçi piyasa şartlarında değerlendirilmesine ve fiyatların sağlıklı bir zeminde oluşmasına katkı sunduğunu kaydeden Akıncı, tarımsal üretimin ekonomik değere dönüşmesinde güvenilir ve organize piyasaların önemine dikkat çekti.
Gaziantep Ticaret Borsası olarak tarımsal ürün ticaretinin güvenilir, şeffaf ve kurallara dayalı bir yapıda gelişmesini öncelikleri arasında gördüklerini belirten Akıncı, TİGEM ile yürütülen iş birliğini önemli bulduklarını söyledi.
Akıncı, önümüzdeki süreçte hem Gaziantep’in ticaret hacmini güçlendiren hem de tarım sektörünün gelişimine katkı sağlayan organizasyonlara ev sahipliği yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.

















