1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Eskişehir’de Umre Parası Dolandırıcılığından Kurtarıldı

Eskişehir’de Umre Parası Dolandırıcılığından Kurtarıldı

Eskişehir'de 70 yaşındaki bir adam, dolandırıcılardan kuyumcunun dikkati sayesinde kurtuldu. 1 milyon TL değerindeki altınlarını korudu.

Eskişehir'de Umre Parası Dolandırıcılığından Kurtarıldı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de yaşayan 70 yaşındaki M.S., umre için biriktirdiği yaklaşık 1 milyon TL değerindeki altınlarını, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldu. Olay, Tepebaşı ilçesindeki Çamlıca Mahallesi’nde meydana geldi.

Dolandırıcılar, M.S.’ye adli süreç başlatıldığını söyleyerek, ziynet eşyalarını nakde çevirip belirttikleri adrese teslim etmesini istedi. Panikleyen yaşlı adam, kuyumcuya giderek altınlarını bozdurmak istedi.

Kuyumcu Mehmet Baykal, M.S.’nin tedirgin tavırlarını fark ederek durumu polise bildirdi. M.S., dolandırıcıların kendisini oğlu olarak tanıttığını ve gerçek polis ekiplerine inanmakta zorluk çektiğini belirtti.

Gerçek polisler, M.S.’ye dolandırıcıların kendisinden para istemeyeceğini anlatarak durumu açıklığa kavuşturdu. M.S., altınlarını teslim alarak evine döndü.

Mehmet Baykal, “Müşterimizin panik hali ve telefonunu gizlemeye çalışması dikkatimi çekti. Dolandırıldığından şüphelendim ve hemen polise haber verdim” dedi. Dolandırıcıların, M.S.’nin eşini de tehdit ederek iletişim kurmalarını engellediği öğrenildi.

Yetkililer, yaşlı vatandaşların bu tür dolandırıcılıklara karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Eskişehir’de Umre Parası Dolandırıcılığından Kurtarıldı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir