1. Haberler
  2. Kültür ve Sanat Haberleri
  3. Erzurum’da Keçe Küpe Yapım Etkinliği Düzenlendi

Erzurum’da Keçe Küpe Yapım Etkinliği Düzenlendi

Erzurum'da düzenlenen etkinlikte katılımcılar, keçe yününden kendi küpelerini yaparak eğlenceli bir deneyim yaşadı.

Erzurum'da Keçe Küpe Yapım Etkinliği Düzenlendi
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında “Keçeleme Tekniği ile Küpe Yapımı” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü’nde düzenlendi.

Katılımcılar, usta öğretici Müjgân Hellaç’ın rehberliğinde keçe yünlerini iğneleme tekniğiyle şekillendirerek kendi küpelerini yaptılar. İlk olarak keçe yünlerini iğne ile sıkıştıran katılımcılar, daha sonra bu parçaları yuvarlayarak küpe aparatlarıyla birleştirdiler. Yaklaşık bir saat süren etkinlik sonunda katılımcılar, kendi yaptıkları küpeleri takarak fotoğraf çektirdi.

Müjgân Hellaç, 20 yıllık deneyimiyle etkinlikte katılımcılara keçe iğneleme tekniğiyle küpe yapımını öğretti. Hellaç, “Bir çift küpe yapımı yaklaşık bir saat sürüyor. Öğrencilerimiz biraz acemi olduğu için bu süre uzayabiliyor. Ancak daha kısa sürede de yapılabilir,” dedi. Hellaç, keçe ile yapılan diğer ürünler arasında dekoratif eşyalar, takılar ve giyim ürünlerinin de bulunduğunu belirtti.

Etkinliğe katılan 13 yaşındaki Esila Yılmaz, annesiyle birlikte keçe küpe yapımına katıldığını ifade ederek, “Kendi yaptığım küpeleri takmak benim için çok gurur verici. Küpe yapmak çok eğlenceliydi. İğne biraz elimi deldi ama bu da işin bir parçasıydı,” şeklinde konuştu.

Erzurum’da Keçe Küpe Yapım Etkinliği Düzenlendi
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir