Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde (GENKÖK), birçok hastalığın tedavisinde kullanılacak eksozom üretimi için resmi izin belgesi alındı.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, alınan iznin üniversite için büyük bir önem taşıdığını belirterek, “Üniversiteler içerisinde bu ruhsata sahip tek üniversiteyiz” dedi.
Eksozomlar, hücreler arasında doğal iletişimi sağlamak ve doku onarımını desteklemek amacıyla geliştirilen hücre dışı veziküller olarak tanımlanıyor. Altun, eksozom üretim ruhsatını aldıkları için duydukları mutluluğu ifade etti.
Prof. Dr. Altun, “GENOM ve kök hücre laboratuvarı 2011-2012’de kurulmuş çok önemli bir stratejiye sahip merkez. Burada kök hücre üretiyoruz ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Şu an kök hücre tedavisi uyguladığımız hasta sayısı 35’i geçti” şeklinde konuştu.
Altun, eksozom üretimi ruhsatının alınmasının, kök hücre üretiminde ilerleme kaydetmeleri açısından önemli bir aşama olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu ruhsata sahip olmalarının, cilt bakım ve saç ekimi gibi alanlarda da önemli bir strateji oluşturduğunu belirtti.
Son olarak, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eden Altun, ülkeye hayırlı olmasını diledi.






















