Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, Emir Sultan Hazretleri’ne ait olduğu düşünülen 5 asırlık eserler ile tarihi Türk bayrakları ve silahların sergileneceği Emir Sultan Müzesi için önemli bir adım attı. Müze, kültürel ve manevi değeri yüksek objelerin yanı sıra, Bursa’nın tarihi geçmişine ışık tutan eserleri de barındıracak.

Yıldırım Belediyesi, müze için planlama ve ön hazırlık sürecini hızla sürdürüyor. Proje tamamlandığında, Bursa’nın tarihi mirasını gelecek nesillere aktaran önemli bir kültür merkezi haline gelecek.

Bağışçı Mehmet Fındıkkaya, müzede sergilenecek etnografik eserleri Yıldırım Belediyesi’ne bağışlayacak. Bu eserler, müzenin en değerli parçalarını oluşturacak. Ayrıca, kütüphane ve seminer salonunun da yer alacağı müze, araştırmacılar ve tarih meraklıları için önemli bir kaynak olmayı hedefliyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, müzenin kentin tarihi ve kültürel hafızasına katkı sağlayacağını belirtti. Yılmaz, “Mehmet Fındıkkaya ile birlikte kültür hayatımıza kalıcı eser kazandırmak amacıyla bu müze projemizi hayata geçiriyoruz. Müzemizde Emir Sultan’a ait olduğu düşünülen 5 asırlık yüzük, tarihi Türk bayrakları ve sancakları gibi önemli eserler sergilenecek,” dedi.

Bağışçı Mehmet Fındıkkaya ise, müzenin nitelikli ve büyük bir kültürel merkez olacağını vurgulayarak, desteklerinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. İmza töreninin ardından, müzede sergilenecek eserler hakkında bilgi verdi.






















