Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik projeleri kapsamında Elmalı’da yeni bir kreş ve gündüz bakımevi açtı. Elmalı İlçe Hizmet Binası içerisinde yer alan 60 öğrenci kapasiteli kreş, 3 sınıfıyla yeni eğitim dönemine hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Antalya’daki kreş ve gündüz bakımevlerinin sayısını artırmaya devam ediyor. Yeni açılan kreş, 320 metrekarelik bir alana sahip olup, içerisinde yemekhane ve oyun odası da bulunuyor. Çocukların güvenliği ve sağlığı için tüm hazırlıklar titizlikle yapıldı ve kreş, 2026-2027 eğitim öğretim yılında tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacak.
Elmalı Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi Sorumlusu Defne Çalışır, “Elmalı kreşimiz 60 öğrenci kapasiteli olup üç sınıfımız bulunmaktadır. 4-6 yaş aralığında öğrencilere eğitim veriyoruz. Yeni dönem için ön kayıt sürecimiz başladı. Kayıt yaptırmak isteyen tüm vatandaşlarımızı Elmalı kreşimize bekliyoruz” dedi.
Yeni kreşin açılması, Elmalı’daki aileler tarafından memnuniyetle karşılandı. Öğrenci velisi Avni Güler Güçlü, “İlçemizin büyük ihtiyaç duyduğu bir hizmetti. Kreşin donanımından ve öğretmenlerin ilgisinden son derece memnunuz. Çocuklarımızı güvenle emanet ediyoruz. Bu hizmeti sunan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.






















