1. Haberler
  2. Genel Haberleri
  3. Elazığ’daki bombalı saldırının 10. yılı: Gazi Demir’in anıları

Elazığ’daki bombalı saldırının 10. yılı: Gazi Demir’in anıları

Elazığ'daki bombalı saldırının 10. yılında gazi Murat Demir, şehitleri unutmadıklarını vurguladı. Saldırıda 3 polis şehit olmuş, 251 kişi yaralanmıştı.

Elazığ'daki bombalı saldırının 10. yılı: Gazi Demir'in anıları
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne 18 Ağustos 2016 tarihinde düzenlenen bombalı saldırının üzerinden 10 yıl geçti. PKK mensupları tarafından gerçekleştirilen bu terör eyleminde 3 polis memuru şehit olmuş, 251 kişi yaralanmıştı.

Saldırı sırasında sağ gözünü kaybeden polis gazisi Murat Demir, olayın yaşandığı yerde yaptığı açıklamada, “Terör gazisi olarak, en acı kaybımız kaybettiklerimiz değil, şehitlerimizdir. Aziz ruhları şad olsun” dedi.

Demir, saldırının ardından geçen 10 yıl süresince yaşadıklarını aktararak, “Olayın bizzat şahidi olduğum için unutamıyorum. Arkadaşlarımızın arkasından her gece o olayı yaşamak zorundayım. Onların aziz hatıralarına sahip çıkmak için buradayım” şeklinde konuştu.

Elazığ Belediyesi’nin, saldırının gerçekleştiği alanda bir millet bahçesi yaptığını belirten Demir, burada şehitler için bir anıt yapılmasını talep ettiklerini vurguladı. “Bu hak artık bizimdir. Acı olayın ardından 10 yıl geçmesine rağmen, hiçbir yılda anma etkinliği yapılmadı” diyen Demir, anma etkinliklerinin önemine dikkat çekti.

Demir, “Rabbim bir daha yaşatmasın. Buranın da milleti, bayrağı ve vatanı için can veren şehitlerimiz için güzel bir şekilde değerlendirilmesi taktire şayandır” ifadelerini kullandı.

Elazığ’daki bombalı saldırının 10. yılı: Gazi Demir’in anıları
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir