Elazığ’da faaliyet gösteren et ve süt ürünleri üreticilerine yönelik gıda güvenliği eğitimi düzenlendi. Eğitimde üretimde standardizasyon, numune alma süreçleri ve hammaddenin kabulünden son ürüne kadar dikkat edilmesi gereken kurallar ele alındı.
Üreticilere gıda güvenliği eğitimi verildi
Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ile Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü tarafından kentte faaliyet gösteren et ve süt ürünleri üreticilerine yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.
Gıda üretiminde kalite ve güvenilirliğin artırılmasının amaçlandığı eğitimde, üretim süreçlerinde standardizasyon ve numune alım işlemleri hakkında üreticilere bilgi verildi.
Üretimin her aşamasında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı
Eğitim kapsamında, hammaddenin işletmeye kabul edilmesinden üretim sürecine ve son ürün aşamasına kadar gıda güvenliğinin sağlanması için dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı.
Üreticilere, gıda güvenliğinin korunması ve ürün kalitesinin artırılması açısından üretimin tüm aşamalarında uygulanması gereken süreçler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Numune alma süreçlerinin önemi vurgulandı
Programda ayrıca numune alma işlemlerinin doğru ve mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekildi.
Numune alma süreçlerinin, ürünlerin güvenilirliğinin değerlendirilmesi ve muhtemel risklerin tespit edilmesi açısından önemli olduğu belirtildi.


















