Hatay’da 12 yıl önce çalıştığı pamuk fabrikasında geçirdiği iş kazasında sağ bacağını kaybeden 39 yaşındaki Emine Şirin, yıllardır koltuk değnekleriyle ve sürünerek yaşamını sürdürüyor. Hayatını daha bağımsız sürdürebilmek isteyen Şirin’in en büyük isteği ise protez bacağa kavuşarak koltuk değneklerini geride bırakmak.
Pamuk fabrikasında çalışırken hayatı değişti
Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kumtepe Mahallesi’nde yaşayan Emine Şirin’in hayatı, 12 yıl önce çalıştığı pamuk fabrikasında geçirdiği iş kazasıyla değişti.
O dönem 27 yaşında olan Şirin, çalıştığı sırada sağ bacağını makinenin bandına kaptırdı. Ağır yaralanan genç kadının bacağı, kaldırıldığı hastanede kesildi.
Geçirdiği kazanın ardından bakıma muhtaç hale gelen Şirin’in geleceğe dair birçok hayali de yarım kaldı.
Yıllardır koltuk değnekleriyle yaşamını sürdürüyor
Bugün 39 yaşında olan Emine Şirin, aradan geçen 12 yılda yaşamını koltuk değnekleriyle, yerde oturarak ve sürünerek sürdürmek zorunda kaldığını anlattı.
Engeli nedeniyle dışarı çıkmakta zorlandığını belirten Şirin, çevresindeki insanlar gibi özgürce hareket edebilmek ve günlük ihtiyaçlarını kendi başına karşılayabilmek istiyor.
“Artık koltuk değneklerini bırakmak istiyorum”
Protez bacağa kavuşmak istediğini dile getiren Şirin, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı:
“Ben pamuk fabrikasında çalışıyordum, iş kazası geçirerek makinenin bandına ayağımı kaptırdım ve hastanede ayağımı kestiler. Düşüncelerim, sadece bir ayağım olsun isterim. Her işimi oturduğum yerde yapmak istemiyorum, artık koltuk değneklerini bırakmak istiyorum.”
“Ben de arkadaşlarım gibi olmak istiyorum”
Bacağını kaybettiğinde 27 yaşında olduğunu belirten Şirin, yıllardır bakıma muhtaç şekilde yaşadığını ifade ederek, “Ben sadece bir ayak istedim. Yıllarca bakıma muhtaç yaşadım. Ben de arkadaşlarım gibi olmak istiyorum, engelliyim diye dışarı bile çıkmak istemiyorum dalga geçerler diye” dedi.
Emine Şirin, yıllardır devam eden zorlu yaşamını geride bırakıp protez bacakla daha bağımsız bir hayata kavuşmayı istiyor.






















