Düzce’nin Cumayeri ilçesinde, fındık üretiminde kaliteyi artırmak amacıyla İyi Tarım Uygulamaları çerçevesinde saha denetimleri gerçekleştirildi.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle 2026 yılında yürütülen Fındıkta İyi Tarım Uygulamaları Projesi kapsamında Iğdır Köyü’nde 22 fındık üreticisinin alanlarını denetledi.
İl Müdürlüğü koordinasyonunda yetkili kontrol ve sertifikasyon kuruluşu tarafından yapılan denetimlerde, üreticilerin gübreleme, bitki besleme ve zirai mücadele uygulamaları ile üretim kayıtları, ilgili mevzuat ve İyi Tarım Uygulamaları kriterlerine göre değerlendirildi.
Bu denetimlerin amacı, fındık üretiminin her aşamasını kayıt altına almak, çevre ve insan sağlığını korumak ve güvenilir tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamaktır.






















