DOSTEK Koleji öğrencileri, geliştirdikleri elektrikli araç ile TEKNOFEST Elektrikli Araç Yarışları’nda finale yükselmeyi başardı. Araç, Teknik Tasarım Raporu, Fren Testi, Dinamik Sürüş Testi, Alt Sistem Kontrolü ve Teknik Onay aşamalarını başarıyla tamamlayarak 31 Ağustos-6 Eylül 2026 tarihlerinde Gebze’de gerçekleştirilecek final yarışlarına katılma hakkı kazandı.

Son yıllarda elde ettiği başarılarla mesleki ve teknik eğitimin uygulamalı yönünü ön plana çıkaran DOSTEK Koleji, öğrencilerini yalnızca teorik bilgiyle değil, aynı zamanda araştıran, tasarlayan ve teknoloji geliştiren bireyler olarak yetiştirmeye devam ediyor.

Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve DOSAV Vakfı Başkanı Selim Yaymanoğlu, DOSTEK Koleji’nin TEKNOFEST’teki başarılarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Yaymanoğlu, “Bu başarı, eğitim anlayışımızın somut bir göstergesidir. Öğrencilerimizin geliştirdiği elektrikli araçla finale yükselmesi, uygulamalı eğitimin ne kadar doğru bir zeminde ilerlediğini gösteriyor. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve proje ekibimizi gönülden kutluyor, final yarışlarında başarılar diliyorum” dedi.

DOSTEK Koleji’nin TEKNOFEST yolculuğundaki bu başarılar, öğrencilerin proje tabanlı eğitim anlayışıyla bilgilerini gerçek hayata dönüştürdüğünü ve okulun geleceğin teknolojilerini üreten gençler yetiştirme vizyonunu güçlendirdiğini ortaya koyuyor.























