Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, Türkiye’nin uzun yıllardır çözüm bekleyen sorunları arasında önemli bir eşikten geçtiğini ifade etti.
Akbaş, TBMM’de kabul edilen milli dayanışma ve toplumsal bütünleşmeyi güçlendiren 12 maddelik kanun teklifinin, Türkiye’nin terör sorununu geride bırakması ve toplumsal bütünlüğünü sağlaması açısından tarihi bir adım olduğunu belirtti. “DİSİDER olarak, sürecin ilk gününden itibaren Terörsüz Türkiye hedefini destekledik. Terörün sona ermesi, yalnızca güvenlik değil; ekonomi, yatırım, istihdam, turizm, ihracat ve bölgesel kalkınma açısından da yeni bir dönemin kapısını açacaktır” dedi.
Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Diyarbakır için bu sürecin çok daha büyük bir anlam taşıdığını vurgulayan Akbaş, huzurun kalıcı hale gelmesinin, bölgenin potansiyelini Türkiye ekonomisine kazandıracağını ifade etti. “Artık geçmişin sorunlarıyla geleceğin fırsatlarını ayırmanın zamanı geldi. Türkiye yeni bir hikaye yazıyor. Bu hikayenin temeli; barış, kardeşlik, demokrasi, hukuk ve güçlü ekonomi olmalıdır” şeklinde konuştu.
Akbaş, Türkiye’nin ortak geleceğini güçlendiren her türlü yapıcı iradenin değerli olduğunu belirtti ve “Kaybettiğimiz yılları değil, kazanacağımız geleceği konuşmalıyız. DİSİDER olarak, daha fazla yatırım, üretim ve istihdam için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.






















