Denizli Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu, sosyal sorumluluk projeleriyle “İyilik Okulu Ödülleri” kapsamında Çoklu Başvuru Ödülü’nde Türkiye birinciliğine ulaştı. “Bir Yuva Bir Umut” ve “Yaşlılara Bin Vefa” projeleriyle elde edilen başarı, okulda büyük sevinç yaşattı.
Türkiye birinciliği sosyal sorumluluk projeleriyle geldi
Denizli Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu, öğrencilerinin hayata geçirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarıyla Türkiye çapında önemli bir başarı elde etti.
Okul, “İyilik Okulu Ödülleri” kapsamında verilen Çoklu Başvuru Ödülü’nde Türkiye birincisi oldu. Başarıda öğrencilerin farklı alanlarda yürüttüğü iyilik ve sosyal sorumluluk projeleri etkili oldu.
Projeler sayesinde öğrencilerin akademik eğitimin yanı sıra dayanışma, yardımlaşma, toplumsal sorumluluk ve büyüklere saygı gibi değerleri uygulayarak öğrenmeleri hedeflendi.
“Bir Yuva Bir Umut” öğrencileri sosyal sorumlulukla buluşturdu
Okulun öne çıkan çalışmalarından biri “Bir Yuva Bir Umut” projesi oldu.
Okul yönetimi ve öğretmenlerin rehberliğinde yürütülen projeyle öğrencilerin yardımlaşma ve paylaşma duygularını yalnızca teorik olarak öğrenmeleri yerine sosyal sorumluluk çalışmalarının doğrudan içerisinde yer almaları amaçlandı.
Çalışmaların öğrencilerin çevrelerinde yaşananlara karşı duyarlılık geliştirmelerine de katkı sağladığı belirtildi.
“Yaşlılara Bin Vefa” ile kuşaklar bir araya geldi
Türkiye birinciliğine katkı sağlayan bir diğer proje ise “Yaşlılara Bin Vefa” oldu.
Projeyle genç nesillerde büyüklere yönelik sevgi, saygı ve vefa bilincinin güçlendirilmesi hedeflendi. Öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştiren çalışma, farklı kuşakların bir araya gelmesine de katkı sundu.
“İyiliği yaşayan, yaşatan ve çoğaltan öğrenciler”
Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Karademir, Türkiye birinciliğinin okul adına büyük mutluluk olduğunu belirterek başarıda emeği bulunan öğrenci, öğretmen ve velileri kutladı.
Karademir, öğrencilerin hayata geçirdiği projelerle iyiliği yalnızca anlatılan bir kavram olmaktan çıkarıp günlük hayatın bir parçası haline getirdiklerini ifade ederek, “Bir Yuva Bir Umut ve Yaşlılara Bin Vefa başta olmak üzere hayata geçirdikleri iyilik projeleriyle iyiliği sadece anlatmakla kalmayıp yaşayan, yaşatan ve çoğaltan öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.
Akademik eğitimin yanında değerler eğitimi
Elde edilen Türkiye birinciliğinin kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirten Karademir, akademik çalışmaların yanı sıra ahlak, değerler eğitimi ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.
Karademir, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren paylaşmayı, yardımlaşmayı, vefayı ve toplum için sorumluluk almayı yaşayarak öğrenmelerinin gelecekte önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.
Türkiye birinciliğinin okulun tamamının ortak başarısı olduğunu vurgulayan Karademir, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilere teşekkür etti.
“İyilik çoğaldıkça güzelleşir”
Denizli adına da gurur verici bir başarı elde ettiklerini ifade eden Karademir, öğrencilerin öncülüğündeki iyilik çalışmalarının daha geniş kesimlere ulaşmasının önemine değindi.
Karademir, “İyilik çoğaldıkça güzelleşir. İyilikte yarışan gençlerimizle gurur duyuyoruz. Nice güzel başarılara” sözleriyle öğrencileri kutladı.

















