Denizli’de Kınıklı’ya iki yeni sosyal yaşam alanı

featured
Denizli’de Kınıklı’ya iki yeni sosyal yaşam alanı
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kınıklı’da yapımı devam eden Sosyal Tesisi ile üniversite bölgesinde hayata geçirilen yeni sosyal alan projesini yerinde inceledi. Kınıklı Sosyal Tesisi, hasta yakınları, refakatçiler ve öğrenciler için ücretsiz barınma imkanı sunacak.

Kınıklı Sosyal Tesisi’nde çalışmalar sürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yaşam alanlarını artırmaya yönelik yatırımları devam ediyor. Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kınıklı Mahallesi’nde yapımı sürdürülen Kınıklı Sosyal Tesisi’nde incelemelerde bulunarak çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin karşısında yükselen tesisin temeli nisan ayında atıldı. Toplam 3 bin 694 metrekare inşaat alanına sahip olan yapı, 906 metrekare taban alanı üzerinde bodrum ve 4 kat olarak inşa ediliyor.

Çavuşoğlu, tesisin özellikle hasta yakınları ve refakatçiler açısından önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini belirterek, merkezin yalnızca konaklama değil, aynı zamanda sosyal destek alanı olarak da hizmet vereceğini ifade etti.

Tesiste hasta yakınları için ücretsiz barınma imkanı

Kınıklı Sosyal Tesisi’nin bodrum katında 134 metrekarelik bağımsız girişli çocuk yaşam alanı ve psikososyal destek merkezi, 105 metrekarelik güvenli sığınak alanı ile çamaşırhane bulunuyor.

Giriş katında ise 108 metrekarelik Kent Kafe, 89 metrekarelik teras ve farklı büyüklüklerde 4 ticari dükkan yer alıyor.

Tesisin birinci katı erkek hasta yakını refakatçileri için planlandı. Bu katta 8 oda ve bekleme-dinlenme alanlarıyla birlikte toplam 32 kişilik yatak kapasitesi bulunuyor.

İkinci kat ise kadın hasta yakını refakatçilerine ayrıldı. Burada da 8 oda ve bekleme-dinlenme alanlarıyla toplam 34 kişilik yatak kapasitesi bulunuyor.

Üçüncü katta ise otel standartlarında tasarlanan 12 oda ile mutfak, oturma odası ve bağımsız yatak odasından oluşan 4 konuk/misafirhane dairesi hizmet verecek.

Üniversite bölgesine 870 metrekarelik yeni sosyal alan

Başkan Çavuşoğlu, Kınıklı Sosyal Tesisi’ndeki incelemesinin ardından üniversite kampüs bölgesinde oluşturulan yeni sosyal alan projesini de yerinde inceledi.

Kınıklı Mahallesi Şehit Hüseyin Yılmaz Caddesi ile 6045 Sokak kesişiminde hayata geçirilen proje, toplam 870 metrekarelik alanda oluşturuldu. Alanın özellikle çocuk ve gençlerin sosyalleşebileceği, dinlenebileceği ve vakit geçirebileceği bir merkez olması planlanıyor.

Günün her saatinde güvenli kullanıma uygun şekilde tasarlanan alanda özel aydınlatma sistemleri de bulunacak. Yeşil alanlarla bütünleşecek proje, üniversite bölgesindeki sosyal yaşama katkı sağlaması hedefleniyor.

“Herkesin kendine yer bulabildiği bir Denizli”

İncelemelerinin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, sosyal alanların artırılmasına yönelik çalışmaların süreceğini belirterek, “Daha canlı, daha erişilebilir ve herkesin kendine yer bulabildiği bir Denizli için çalışmayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Denizli’de Kınıklı’ya iki yeni sosyal yaşam alanı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir