“Denizli kent genelinde ve ilçelerinde haftalardır etkisini sürdüren bunaltıcı hava yerini serinlemeye bırakıyor. Meteoroloji verilerine göre kent genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte vatandaşlar rahat bir nefes alacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Denizli merkez ve dış ilçelerinde uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden yakıcı sıcaklar etkisini yitiriyor. Termometrelerin düşüşe geçmesiyle birlikte, özellikle akşam ve sabah saatlerinde hissedilir bir serinlik hakim olmaya başladı. İlçelerde hava serinleyecek
Denizli’nin yüksek kesimlerinde yer alan Çameli, Kale, Babadağ ve Serinhisar gibi ilçelerde sıcaklık düşüşü daha belirgin hissedilirken, tarımsal üretimin yoğun olduğu Çivril, Tavas, Acıpayam ve Buldan hatlarında da akşam saatlerinde serin havanın etkili olması bekleniyor. Kent merkezinde ve daha alçak rakımlı Sarayköy bölgesinde de termometrelerdeki gerilemeyle birlikte bunaltıcı nem ve sıcaklık hissi azalıyor.
Rüzgar ve serinlik hissedilecek
Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte rüzgarın yer yer orta kuvvette esebileceğini belirtti. Ani sıcaklık değişimlerine karşı özellikle yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların dikkatli olmaları istenirken, serin havanın önümüzdeki günlerde de bölge genelinde etkisini sürdüreceği öngörülüyor.
Denizli’de kavurucu sıcaklar geride kalıyor: Sıcaklıklar düşüşe geçti

Screenshot
0
Paylaş





















