Şırnak’ın Cizre ilçesinde hava sıcaklıkları rekor seviyelere ulaştı. Termometreler 49 dereceyi gösterirken, gündüz saatlerinde caddeler neredeyse tamamen boş kaldı.
Kavurucu sıcaklar, Cizre’de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sokaklar, sıcak havadan kaçan vatandaşlarla dolup taşmak yerine, akşam saatlerinde dışarı çıkmayı tercih edenlerin sayısıyla sınırlı kaldı.
Döner ustası Sipan Kümür, sıcaklıklara alıştıklarını belirterek, “Dışarısı 49 derece, içerisi 80 derece ama döner sıcaklığı dışarıdakinden daha iyidir. Cizre’nin sıcaklığına alışamadık. Bu sıcaklarda çalışanlara Allah kolaylık versin,” dedi.
Bir diğer döner ustası Serdar Elçin ise, klimalarının çalışmadığını ifade ederek, “Serinlemek için klima kullanıyoruz ama salon tipi klimamız çalışmıyor. İş yerimizde en az 4 klima olmalı ama bu sıcaklarda çalışmadıkları için serinleyemiyoruz,” şeklinde konuştu.
Yunus Rahat ise, “Bu sıcaklığa kimse dayanamaz. Serinlemek için ustamızla nöbetleşe çalışıyoruz. Ama bu sıcaklıklara klima da dayanmıyor,” diyerek durumu özetledi.






















