Aydın’ın Çine ilçesinde, Kavşit Yaylası’nda 3 gün önce başlayan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü çalışmalarla büyük ölçüde kontrol altına alındı.
Yangınla mücadele eden ekipler, yaklaşık 50 saattir alevlerle mücadele ederken, zaman zaman alanda mahsur kalan hayvanları da kurtarmak için çaba gösteriyor. Engebeli arazi yapısı nedeniyle, yangınla mücadelenin büyük bir kısmı hava araçlarıyla gerçekleştiriliyor. Yangın bölgesinde yüzlerce dekar alan kül oldu.

Rüzgarın şiddetinin artmasıyla birlikte, yangın kontrol altına alındı. Ege Bölgesi’nin yanı sıra, ülkenin farklı illerinden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine sevk edildi. Kavşit Mahallesi’nin yanı sıra Mutaflar, Dutluoluk ve Tatarmemişler mahalleleri de yangından etkilendi. Görevliler, yaklaşık 50 saat boyunca gece gündüz çalışmalara devam ediyor.

Yangınla mücadele eden ekipler, alevlerle başa çıkmanın yanı sıra, yangın bölgesinde kalan hayvanların tahliyesini de gerçekleştirip güvenli bölgelere alıyor.






















