Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, Trendyol 1. Lig’in 3. haftasında oynanan ve 2-1 kaybedilen Fatih Karagümrük maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, hakem kararlarına tepki göstererek camiaya birlik ve sağduyu çağrısında bulundu.
Maçın ikinci yarısında sergilenen mücadeleden dolayı teknik heyet ve futbolcuları tebrik eden Çelik, iptal edilen gol ve tartışmalı VAR kararlarına sert eleştirilerde bulundu. Çelik, “Dün akşam, özellikle maçın ikinci yarısında oyuncularımızın verdiği müthiş reaksiyondan dolayı oyuncularımızı tek tek tebrik ediyorum. Hakemle birlikte rakibi de yenmek kolay değildi, bunu başaramadılar. 6 dakika boyunca çekilemeyen ofsayt çizgisini ne şekilde çizildiğini tüm Türkiye gördü. Ama şunu söylüyorum; Mustafa hocamızla ve oyuncu grubumuzla biz bu sene de Allah’ın izniyle hedeflerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.
Yeşil-beyazlı taraftarlara sosyal medyadaki olumsuz havanın takıma zarar vermemesi gerektiğini belirten Çelik, “Taraftarlarımızdan da bir ricam var. Çok net söylüyorum 2009-2010 sezonunda sosyal medya olsaydı biz şampiyon olamazdık. Herkes sakin olsun, takımımıza destek verelim” ifadelerini kullandı.
Başkan Çelik, Bursa içinde kulübün başarısını istemeyen grupların varlığına dikkat çekerek, “Şunu bilmenizi istiyorum; maalesef Bursa’nın içinde bu takımın başarılı olmasını istemeyen gruplar var. Zamanı gelince onları da konuşacağız. O yüzden birliğimizi koruyalım. İyi hafta sonları diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.






















