Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Esnaf Odaları İstişare Toplantısı’nda oda başkanları ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, esnafın sorunları, talepleri ve önerileri dinlendi.

Toplantıya, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ve Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fahrettin Bilgit de katıldı. Oda başkanları ve esnaf temsilcileri, şehir ekonomisinin temel dinamiklerinden biri olan esnafın beklentilerini dile getirdi.

Başkan Vekili Biba, Bursa’nın gelişiminin esnafın güçlenmesiyle mümkün olduğunu belirterek, “Bursa’da ekonomik ve toplumsal hayatın temelinde siz değerli esnaflarımızın alın teri var. Bursa büyürken esnafımızın geride kalmasına gönlümüz razı olmaz. Esnafımızı ilgilendiren her konuda birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

Biba, BESOB ve esnaf odalarıyla ortak projeler geliştirmeye önem verdiklerini vurguladı. Gençlerin meslek sahibi olmasında çıraklık kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çekti. “Birlikte düşüneceğiz, Bursa için birlikte çalışacağız. Her zaman esnafımızın yanında olacağız. Sorunlarınızı kendi sorunumuz, başarınızı ise Bursa’nın başarısı olarak göreceğiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 90 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük esnaf teşkilatlarından biri olan BESOB’un Bursa için önemli bir değer olduğunu kaydetti. Milletvekili Mustafa Yavuz, esnaf ve sanatkârların kent ekonomisinin temel unsurları olduğunu belirterek, taleplerin hayata geçirilmesi için Ankara ile Bursa arasında köprü olmaya devam edeceklerini ifade etti.

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ise toplantının verimli geçtiğini ve yüz oda başkanının katılım sağladığını belirtti. Toplantı, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.























