Bursa’da, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mustafa Bozbey’in de bulunduğu 63 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi. Mahkeme, tutuklu 37 sanıktan 16’sının tahliyesine karar verirken, Bozbey’in de aralarında bulunduğu diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Dava, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, rüşvet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve imar kirliliğine neden olma” suçlarından açılmıştı. Duruşma, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Bursa Bölge Adliye Mahkemesi konferans salonunda kapalı olarak gerçekleştirildi. Sanıklar ve avukatları, savunmalarını yaptıktan sonra mahkeme heyeti, ara kararını açıklamak için duruşmaya yaklaşık iki saat ara verdi.
Mahkeme, tutuklu sanıklardan İldam Aydın B., Mehmet Fatih Ç., Orhan Ç., Muttalip K., Ayşegül E., Murat Noyan R., Yusuf Berat R., Zafer R., Serkan Ç., Tarık T., Sertaç A., Tolga Ş., Ümit İ., Mehmet Ziya A., Nevzat G. ve İsmail D.’nin tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen sanıklar hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına da hükmedildi.
Mustafa Bozbey, eski Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Mahkeme, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin devam ettiğini belirtti.
Dava dosyasının Bursa 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen kamu davasıyla birleştirilmesi talebi de karara bağlandı. Tutuklu sanıkların ilk tutukluluk incelemesi 24 Ağustos 2026’da, tahliye kararı verilmemesi halinde ikinci inceleme ise 21 Eylül 2026’da yapılacak. Duruşma, 5 Ekim 2026 tarihinde saat 09.00’a ertelendi.






















