Bolu’nun genç güreşçileri Nidanur Bostancı ve Deniz Çotak, Hırvatistan’da düzenlenecek Balkan Güreş Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye’yi minderde temsil edecek iki sporcu, organizasyondan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.
Bolulu iki sporcu Türkiye için mindere çıkacak
Hırvatistan’ın Koprivnica kentinde 28 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Balkan Güreş Şampiyonası’nda Bolulu genç sporcular Nidanur Bostancı ve Deniz Çotak, Türkiye adına mücadele edecek.
U15 66 kilo kategorisinde yarışacak 13 yaşındaki Nidanur Bostancı ile U17 69 kilo kategorisinde mindere çıkacak 15 yaşındaki Deniz Çotak, antrenörleri Özgür Okar eşliğinde hazırlıklarını sürdürüyor.
Karaçayır Mahallesi’ndeki Karaçayır Çok Amaçlı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen antrenmanlarda sporcular, teknik ve kuvvet çalışmalarının yanı sıra ek antrenmanlarla şampiyonaya hazırlanıyor.
Deniz Çotak’ın hedefi altın madalya
Yaklaşık 5 yıldır güreş yapan Deniz Çotak, doktor raporuyla üst yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonası’na katılarak birincilik elde ettiğini belirtti.
Balkan Şampiyonası’nda U17 69 kilo kategorisinde mücadele edecek Çotak, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Yaklaşık bir yıldır Balkan Şampiyonası’na hazırlandığını ifade eden genç sporcu, günde 3 saat antrenman yaptıklarını, buna ek olarak yaklaşık 1 saat halat ve lastik çalışması gerçekleştirdiklerini aktardı.
Çotak, hedefini ise “şampiyon olup İstiklal Marşı’mızı okutmak ve Bolu’ya altın madalyayla dönmek” şeklinde açıkladı. Genç güreşçi ayrıca ilerleyen dönemde Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanmayı ve olimpiyatlarda mücadele etmeyi hedeflediğini dile getirdi.
Nidanur Bostancı da şampiyonluk istiyor
U15 66 kilo kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek Nidanur Bostancı da yaklaşık 5 yıldır güreş yaptığını söyledi.
Doktor raporuyla U15 kategorisinde Türkiye’de derece elde ettiğini belirten Bostancı, Balkan Şampiyonası hazırlıklarının iyi gittiğini ifade etti.
Günde 3 saat antrenman yaptıklarını, bunun yanı sıra 1 saat ek çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen genç sporcu, hedefinin Balkan şampiyonluğu olduğunu belirtti.
Bostancı, Bolu’ya altın madalyayla dönerek ailesini ve hocalarını gururlandırmak istediğini söyledi.
Antrenör Okar: “Madalyanın rengi altın olsun”
Sporcuların antrenörü Özgür Okar, yaklaşık bir yıldır yoğun şekilde hazırlık yaptıklarını belirtti.
Yaz dönemi boyunca çift antrenman gerçekleştirdiklerini söyleyen Okar, özellikle sürat ve teknik çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.
Sporcularının form durumunun iyi olduğunu belirten Okar, çalışmaların karşılığını almaya başladıklarını kaydederek Balkan Şampiyonası’ndan madalyayla dönmeyi beklediklerini söyledi.
Okar, “Balkan Şampiyonası’ndan madalyayla döneceğimize inanıyorum. İnşallah madalyanın rengi altın olur” dedi.

















