Kocaeli’de düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliğinde, Bayraktar KALKAN Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı (DİHA) envantere alındı. Bu yeni nesil hava aracı, istihbarat, keşif, gözetleme, hedef tespiti ve lazerle işaretleme gibi kritik görevleri yüksek hassasiyetle yerine getirmek üzere tasarlandı.

KALKAN DİHA, zorlu arazi koşullarında ve dar alanlarda yüksek operasyonel esneklik sunarak dikkat çekiyor. Piste ihtiyaç duymadan tam otonom dikey kalkış ve iniş yapabilme yeteneği ile öne çıkıyor. 10 bin feet servis tavanı ve 6 saate kadar kesintisiz havada kalış süresi, bu platformun önemli özellikleri arasında yer alıyor.

Baykar tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen KALKAN DİHA, kalkış aşamasında elektrikli motorlarını kullanırken, seyir uçuşunu içten yanmalı motor ile sürdürüyor. 14 bin 500 feetin üzerinde irtifaya çıkabilen bu insansız hava aracı, 7 saatten fazla havada kalabiliyor. Ayrıca, otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modları ile gece ve gündüz görev icra edebiliyor.






















