Balıkesir Üniversitesi, 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında 10. Ulusal Limnoloji Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. Bu önemli etkinlikte, Türkiye’nin iç su ekosistemlerinin geleceği, mevcut sorunları ve çözüm önerileri bilimsel veriler ışığında tartışılacak.
Su, insan hayatı kadar göller, akarsular ve sulak alanlar gibi ekosistemlerin devamlılığı açısından da kritik bir kaynak. İç suların bilimsel araştırılması ve korunması, su kaynaklarının geleceği için hayati öneme sahip. Bu bağlamda, sempozyum iç suların değerlendirilmesi ve sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin sunulacağı önemli bir platform olacak.
Limnoloji Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek sempozyum, akademisyenler, kamu kurumları temsilcileri ve öğrencileri bir araya getirecek. İç suların limnolojik özellikleri, mevcut sorunları ve çözüm önerileri gibi konuların yanı sıra, Türkiye’nin sulak alanlarının maruz kaldığı riskler de gündeme gelecek.
Özellikle iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik, mikroplastikler ve sürdürülebilirlik gibi başlıklar üzerinde durulacak. Sempozyumda, farklı üniversitelerden akademisyenler ve araştırmacılar iç su ekosistemlerine dair bilimsel çalışmalarını paylaşacak.
Texas Eyalet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Benjamin F. Schwartz, çevrimiçi olarak sunum yaparak etkinliğe katkıda bulunacak. Göller, akarsular, barajlar ve sulak alanların ekolojik yapısı gibi konular, bilimsel oturumlarda değerlendirilecek.
Sempozyum, Türkiye’nin iç sularının korunması ve sürdürülebilir yönetimi açısından önemli bir buluşma niteliği taşıyor.






















