Balıkesir’in Gömeç ilçesinde 4 gün önce başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Ayvalık’ın Bağyüzü köyü kırsalına kadar yayıldı. Yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
Yangını söndürmek için Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, gece boyunca ara vermeden çalıştı. Rüzgarın hızının düşmesi, söndürme çalışmalarını kolaylaştırdı ve yangının enerjisi büyük oranda azaldı.

Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından, ekipler soğutma çalışmalarına hızla başladı. Yangının en çok etkilediği bölgelerden biri olan Ayvalık’ın Bağyüzü köyü kırsalındaki fıstık çamı ormanlarında meydana gelen tahribat, İhlas Haber Ajansı tarafından dron ile görüntülendi. Görüntülerde, yeşil alanların yanarak siyaha dönüştüğü acı manzara gözler önüne serildi.

Soğutma faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından, yetkili kurumların hasar tespit çalışmaları başlatacağı bildirildi.






















