Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ulaşım bağlantılarını güçlendiren Bakü-Kars direkt uçak seferleri resmen başladı. İlk yolcu uçağı, Bakü’den Kars Harakani Havalimanı’na iniş yaparak yeni hava köprüsünün ilk adımını attı.

Bugün gerçekleştirilen ilk uçuş, Kars Harakani Havalimanı’nda düzenlenen bir törenle karşılandı. Törene Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, vali vekili Şeyma Aktaş Semiz ve birçok davetli katıldı. Uçaktan inen yolculara çiçek takdim edildi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, Bakü-Kars uçuşlarının uzun süredir üzerinde çalışılan bir projenin sonucu olduğunu belirterek, bu hattın Kars’ın ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Bozan, “Bakü-Kars seferlerimiz başlamıştır. Bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hava koridoru ile Kafkasya’yı Orta Asya’ya bağlamış olduk” dedi.

Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger ise, “Tarihi bir ana şahitlik yaptık. Artık Bakü ile Kars arasındaki mesafe 1 saate düştü. Bu uçuş, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek” şeklinde konuştu.

Başlatılan direkt uçuşların, Kars’ın kış turizmi, kültür turizmi ve gastronomi alanında daha fazla ziyaretçi ağırlamasını sağlayacağı öngörülüyor. Ani Ören Yeri, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Kars Kalesi gibi turistik yerlerin Azerbaycanlı turistler için daha ulaşılabilir hale gelmesi bekleniyor. Haftada iki gün karşılıklı olarak gerçekleştirilecek seferlerin, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel iş birliğine yeni bir ivme kazandırması hedefleniyor.























