1. Haberler
  2. Asayiş Haberleri
  3. Bakan Memişoğlu, Batman’da yerli mekanik ventilatör tesisini ziyaret etti

Bakan Memişoğlu, Batman’da yerli mekanik ventilatör tesisini ziyaret etti

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Batman'da yerli mekanik ventilatörlerin üretim tesisini ziyaret etti ve 491 ventilatör gönderildiğini açıkladı.

Bakan Memişoğlu, Batman'da yerli mekanik ventilatör tesisini ziyaret etti
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Batman’da yerli ve milli imkanlarla üretilen mekanik ventilatörlerin üretim tesisini ziyaret etti. Bu ziyaret, Bakan Memişoğlu’nun sağlık teknolojileri alanındaki gelişmeleri yerinde incelemek amacıyla gerçekleştirdiği bir etkinlikti.

Ziyaret sırasında, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’ne 304, Trabzon Şehir Hastanesi’ne 100 ve Rize Şehir Hastanesi’ne ise 87 adet mekanik ventilatör gönderildiği belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, mekanik ventilatörlerin, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) koordinasyonunda ASELSAN, Baykar, Arçelik ve Biosys iş birliğiyle geliştirildiği vurgulandı.

Biosys’in Batman’daki tesislerinde üretilmeye başlanan bu ventilatörlerin, ülkenin sağlık teknolojilerindeki ilerlemeyi temsil ettiği ifade edildi. Şu ana kadar 45 ülkeye ihraç edilen yerli mekanik ventilatörlerin dünya genelinde 14 bin 500, Türkiye’de ise 7 bin 500’den fazla aktif kullanımı olduğu kaydedildi.

Bakan Memişoğlu, Batman’da yerli mekanik ventilatör tesisini ziyaret etti
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir