1. Haberler
  2. Çevre Haberleri
  3. Aydın’a yağışlar devam ediyor, toprak suya doymaya başladı

Aydın’a yağışlar devam ediyor, toprak suya doymaya başladı

AYDIN’DA SON 2 GÜNDE ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARIN ARDINDAN METREKARE BAŞINA EN FAZLA YAĞIŞ GERMENCİK İLÇESİNE DÜŞERKEN, İL GENELİNE TOPLAM 250,2 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’da son 2 günde etkili olan yağışların ardından metrekare başına en fazla yağış Germencik ilçesine düştü. 2024 yılı kuraklığın en ciddi yaşanan yıllardan biri olurken yağışlarla başlayan 2025 yılı çiftçileri umutlandırdı.

Sağanak yağışların etkili olduğu Aydın’da Meteoroloji Bölge Müdürülüğü, metrekareye düşen yağış miktarını açıkladı. Verilere göre son iki günde etkili olan yağışların ardından Menderes Nehri’nin debisi yükseldi. Aydın ve çevresindeki yerleşim yerlerinin içme suyunun karşılandığı İkizdere Barajı ile il genelindeki diğer gölet ve barajlarda su seviyesinin her geçen gün yükseldiği belirtildi. Aydın’da son 2 günde en fazla yağış 28,8 kilogram ile Germencik ilçesine düştü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, büyük çoğunluğu gece olmak üzere son iki gün içerisinde Bozdoğan’a 3,5 kilogram, Buharkent’e 5,5 kilogram, Didim’e 23,6 kilogram, Efeler’e 15,8 kilogram, Germencik’e 28,8 kilogram, İncirliova’ya 26,1 kilogram, Karacasu’ya 5,6 kilogram, Karpuzlu’ya 8,7 kilogram, Koçarlı’ya 15,7 kilogram, Kuyucak’a 22,3 kilogram, Kuşadası’na 14,5 kilogram, Nazilli’ye 17 kilogram, Sultanhisar’a 20,7 kilogram, Söke’ye 21,3 kilogram, Yenipazar’a 9,4 kilogram, Çine’ye ise 11,7 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

Yağışların aralıklarla yarın akşama kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Aydın’a yağışlar devam ediyor, toprak suya doymaya başladı
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir