Bursa Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Alperen Düzenci, yağlı güreşte 57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Bursa adına er meydanına çıkacak.
Cumhurbaşkanlığı Kupası yeniden düzenleniyor
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenecek Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, 26 Eylül Cumartesi günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.
57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenecek organizasyonda 8 başpehlivan ve toplam 84 pehlivan mücadele edecek.
Bursa’yı Alperen Düzenci temsil edecek
Organizasyonda Bursa Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Alperen Düzenci de er meydanına çıkacak. Düzenci, Küçük Orta Büyük Boy kategorisinde madalya için mücadele edecek.
Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız ve Yusuf İslam Taş gibi başpehlivanlar da mücadele edecek.
Finalin saat 17.00’de yapılması planlanıyor
Organizasyonda kura çekimi saat 08.00’de başlayacak. Müsabakaların ardından başpehlivanlık finalinin saat 17.00’de yapılması planlanıyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, organizasyonda Bursa’nın temsil edilmesini önemsediklerini belirterek, Alperen Düzenci’ye başarı dileklerini iletti.
Biba, Bursa’da şampiyon güreşçiler yetiştirmeyi, kentin spor kenti kimliğini güçlendirmeyi ve ata sporuna ilgiyi artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

















