İstanbul merkezli Akbank, 2026 yılının ilk altı ayında Türk ekonomisine önemli bir destek sunacağını duyurdu. Genel Müdür Kaan Gür, “2026’nın ilk yarısında ekonomimize 2 trilyon 913 milyar TL kredi desteği sağladık” ifadesinde bulundu.
Jeopolitik Belirsizlikler ve Akbank’ın Rolü
Akbank’ın 2026 yılının ikinci çeyreği finansal performansı hakkında bilgi veren Kaan Gür, “İkinci çeyrekte jeopolitik gelişmelere bağlı belirsizlikler, küresel piyasalarda ve emtia fiyatlarında belirgin dalgalanmalara yol açtı. Bu dalgalanmaların yurt içindeki enflasyon, dış denge ve bütçe üzerindeki etkileri gözlemlense de, ekonomi yönetimimiz tarafından alınan proaktif politika önlemleri, yurt içi finansal piyasaların daha sakin bir seyir izlemesini sağladı. Bu süreçte Akbank ve Türk bankacılık sektörü, ülke ekonomisini her zaman olduğu gibi güçlü bir şekilde desteklemeye devam etti” dedi.
2026’nın İlk Yarısındaki Kredi Desteği ve Finansal Performans
Gür, açıklamalarına devam ederek, “2026 yılının ilk yarısında sağladığımız kredi desteğini 2 trilyon 233 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 2 trilyon 913 milyar TL seviyesine çıkardık. Toplam mevduatımız 2 trilyon 511 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 4 trilyon 12 milyar TL’ye ulaştı. Yüzde 16,4 seviyesinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük. Bankamız, 2026 yılının ilk yarısında 12 milyar 623 milyon TL vergi gideri sonrası 34 milyar 333 milyon TL konsolide net kâr elde etti. Başarılı performansları için çalışma arkadaşlarıma ve bizlere duydukları güven için başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”


















