1. Haberler
  2. Yerel Haberler
  3. Adana
  4. Adana’da Mezar Yeri Ücretlerine Yüzde 100 Zam: 3,5 Metrekare 49 Bin TL Oldu

Adana’da Mezar Yeri Ücretlerine Yüzde 100 Zam: 3,5 Metrekare 49 Bin TL Oldu

featured
MECLİS KARARIYLA YAPILAN DÜZENLEMEYE GÖRE 3,5 METREKARELİK MEZAR YERİ İÇİN METREKARE BEDELİNİN 14 BİN TL OLDUĞU BELİRTİLİRKEN, BİR MEZAR YERİNİN TOPLAM BEDELİ 49 BİN TL'YE ULAŞTI. (FATİH KEÇE/ADANA-İHA) Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 2026 yılı mezarlık ücretlerinde yaptığı değişiklik vatandaşların tepkisine neden oldu. Meclis kararıyla yapılan düzenlemeye göre 3,5 metrekarelik mezar yeri için metrekare bedelinin 14 bin TL olduğu belirtilirken, bir mezar yerinin toplam bedeli 49 bin TL'ye ulaştı. Geçen yıl 7 bin TL olan metrekare fiyatının yüzde 100 artırılarak 14 bin TL'ye yükseltilmesi vatandaşların tepkisini çekti.
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 yılı mezarlık ücret tarifesinde yapılan değişiklikle mezar yerinin metrekare bedelinin 7 bin TL’den 14 bin TL’ye yükseldiği belirtildi. Yüzde 100’lük artışın ardından 3,5 metrekarelik mezar yerinin toplam bedeli 49 bin TL’ye çıkarken, yeni tarife bazı vatandaşların tepkisini çekti.

Adana’da 2026 yılı mezarlık ücret tarifesinde yapılan değişiklik gündem oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ücret tarifesine ilişkin paylaşılan bilgilere göre, meclis kararıyla yapılan düzenlemenin ardından 3,5 metrekarelik mezar yeri için metrekare bedeli 14 bin TL olarak belirlendi.

Geçen yıl 7 bin TL olan metrekare bedelinin 14 bin TL’ye yükselmesiyle yüzde 100 artış gerçekleşti. Böylece 3,5 metrekarelik bir mezar yerinin toplam bedeli 24 bin 500 TL’den 49 bin TL’ye çıktı.

Mezar yeri ücreti 49 bin TL’ye yükseldi

Yeni tarife kapsamında 3,5 metrekarelik mezar yeri için metrekare başına 14 bin TL ücret uygulanacağı belirtildi.

Bu rakam üzerinden yapılan hesaplamayla bir mezar yerinin toplam bedeli 49 bin TL’ye ulaşıyor. Önceki metrekare fiyatının 7 bin TL olduğu dikkate alındığında, ücrette yüzde 100 artış yaşandı.

Yeni tarifeye vatandaşlardan tepki

Mezar yeri ücretindeki artış bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle dar gelirli vatandaşlar açısından 49 bin TL’lik bedelin yüksek olduğu ifade edildi.

Sertap Demirci, “Dar gelirli vatandaş için 49 bin lira bayağı yüksek. Çoğu kişi bu fiyatı kaldıramaz. Sosyal belediyeciliğe uymayacak bir fiyat var. Özel mezara 49 bin lira yüksek bir miktar” dedi.

“Ölüm de mi parayla oldu?”

Yeni tarifeye tepki gösteren Havzullah Tezcan ise mezarlıkta çok sayıda tanıdığının farklı noktalarda bulunduğunu belirterek, aile mezarlığı açısından yaşadıkları zorluğu anlattı.

Tezcan, “Ölüm de mi parayla oldu? Bu fiyatlar yüksek, maalesef alamayız” diyerek 49 bin TL’lik bedelin kendileri için yüksek olduğunu ifade etti.

Adana’da meclis kararıyla yapılan düzenleme sonrası mezar yeri ücretinin metrekare bedeli 14 bin TL, 3,5 metrekarelik mezar yerinin toplam bedeli ise 49 bin TL olarak belirtildi.

Adana’da Mezar Yeri Ücretlerine Yüzde 100 Zam: 3,5 Metrekare 49 Bin TL Oldu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter


Giriş Yap

Haberveriyor ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir