Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki yazar Vicdan Efe, üniversite sınavını kazanarak yeniden öğrenci oldu. Daha önce iktisat fakültesinden mezun olan Efe, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Felsefe Bölümüne kayıt yaptırarak öğrenme tutkusuyla gençlere örnek oldu.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı Mahallesi’nde yaşayan 62 yaşındaki yazar Vicdan Efe, yıllar sonra yeniden üniversite sıralarına döndü. Bu yıl girdiği üniversite sınavında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü kazanan Efe, eğitim hayatına yeni bir sayfa açtı.
25 Yıl Milli Eğitim Bakanlığında Görev Yaptı
Yaklaşık 25 yıl Milli Eğitim Bakanlığında şef olarak çalışan Vicdan Efe, daha önce iktisat fakültesinden mezun oldu. Eğitimden kopmayan Efe, yıllar sonra yeniden üniversite sınavına girerek felsefe bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı.
62 yaşında üniversite öğrencisi olmanın mutluluğunu yaşayan Efe, azmiyle eğitimin her yaşta sürdürülebileceğini gösterdi.
Kitaplarıyla Öğrencilerle Buluşuyor
Yazarlık çalışmalarıyla da tanınan Vicdan Efe’nin üç öykü kitabı, bir çocuk kitabı ve üç gençlik kitabının yanı sıra ortak yazarlı bir kitabı bulunuyor. Ortak öykü kitaplarında da yer alan Efe’nin bilinen eserleri arasında “Komşu Duvarı” ve “Koca Seyit” adlı öyküler bulunuyor.
Çeşitli okullarda öğrencilerle bir araya gelen yazar, kitaplarını imzalayarak genç okurlarıyla buluştu.
“Okumanın Yaşı Yok”
Üniversite eğitimine yeniden başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vicdan Efe, okumayı ve yazmayı çok sevdiğini belirtti.
Efe, “Okumanın yaşı yok. Okumayı, yazmayı çok seviyorum. Gençlere örnek olmak çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

















